Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Izdots dzejnieces Ineses Zanderes dzejas un prozas krājums Stikla burtnīca

Apgādā Neputns izdots jaunākais dzejnieces Ineses Zanderes dzejas un prozas krājums Stikla burtnīca. Grāmatas redaktore: Ieva Lešinska. Grāmatas dizainu veidojusi Anta Pence.

Par dzejnieces I. Zanderes jaunāko krājumu Stikla burtnīca grāmatas redaktore Ieva Lešinska izsakās: “Ineses Zanderes jaunais, sestais, dzejas krājums Stikla burtnīca ir loģisks iepriekšējo turpinājums, tematikas un poētiskās domāšanas ziņā īpaši sasaucoties ar Melnās čūskas maiznīcā (2003) spilgti aizsākto un Mantojumos (2021) vēl jo spilgtāk izvērsto. Atšķirībā no iepriekšējiem krājumiem, šajā šķiet mazāk lirikas un vairāk racionalitātes, tomēr turpinot sev raksturīgās elegantās (un brīžam biedējošās) rotaļas ar valodu." Līdzās dzejoļiem krājumā ietverti četri prozas teksti, kas radniecīgi dzejai, tomēr autores ieskatā ir stāsti. Burtnīca ir no stikla - zināms atsvešinājums, tomēr stikls ir trausls un aprasojis no siltas elpas.

Inese Zandere (1958) ir dzejniece, publiciste un redaktore, bērnu grāmatu autore un izdevēja. Par diviem no iepriekšējiem krājumiem saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu (Melnās čūskas maiznīca un Mantojumi), balvai nominēta arī par krājumu Putna miegā.

Grāmatas Stikla burtnīca atvēršana tiks svinēta ar Pagalma lasījumiem Baldones ielā 4, Rīgā, 30. maijā plkst. 18.00. Pagalma lasījumos piedalīsies dzejniece Inese Zandere, aktrise Guna Zariņa, redaktore Ieva Lešinska, māksliniece Anta Pence un citi Baldones ielas mājas iedzīvotāji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja