Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Zirņu salāti

Lai palīdzētu sagatavoties svētiem un dotu iedvesmu jaunām un netradicionālām receptēm, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojis padomus gardām Ziemassvētku pusdienām.

„Ziemassvētkiem gatavojos jau laikus – pārdomāju katru recepti, lai maltīte būtu īpaša un ar savu svētku garšu un smaržu atšķirtos no ierastās. Kā interesantu alternatīvu ierastajiem pelēkajiem zirņiem, acinu Ziemassvētku galdu papildināt ar zirņu salātiem vai zirņu pikām,” saka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Zirņu salāti

Pagatavošanas laiks: 20 min.

Pagatavošana:

1. Novāri zirņus.

2. Papriku, sīpolus, gurķi un kūpināto gaļu sagriez zirņu lieluma kubiciņos, sajauc un pievieno atdzesētus zirņus.

3. Pagatavo mērci: Sagriez lokus, sajauc ar skābo krējumu un mārrutkiem, pēc garšas pievieno sāli un piparus

4. Salātus pārlej ar mērci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Pelēkie zirņi – 200 g, Kūpināta gaļa – 100 g, Gurķis (garais) – 1 gab., Sarkanā paprika – 1 gab., Sarkanais sīpols – 1 gab.

Mērcei:

Skābais krējums – 200 g, Lociņi – 100 g, Mārrutki – 1 tējk., Sāls, pipari – pēc garšas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko