Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Ingus Ulmaņa krīzes zupa

Dziedātājs, grupas Lādezers solists Ingus Ulmanis stāsta, ka viņa receptes ir grūti pierakstāmas, jo gatavojot viņš nekad neskatās pavārgrāmatā. Ingus improvizē gan ar produktiem, gan garšvielām. Mūziķis smej, ka atver ledusskapi un to, ko tur atrod, liek grāpī vai pannā. Dziedātājs labprāt gatavo svaigu kāpostu zupu, ko ģimenē sauc par «krīzes variantu». Uzvāra lielu katlu un var ēst vairākas dienas.

Krīzes zupa

Nepieciešamās sastāvdaļas: kāposti, kartupeļi, kūpinātas ribiņas, burkāni, garšvielas

Katlā liek vārīties ribiņas. Jāizvēlas žāvētas ribiņas, jo tās zupai piešķir pikantu garšu. Ribiņas nedrīkst pielikt par daudz, jo tad zupa kļūst pārāk taukaina. Kad gaļa pavārījusies, pieber kubiciņos sagrieztus kartupeļus un burkānus. Zupai jābūt diezgan biezai, tāpēc var pievienot arī ziedkāpostus vai mazos makaroniņus. Labākai krāsai var piegriezt papriku. Kad zupa gandrīz gatava, katlā liek sagrieztus kāpostus. Tos svarīgi nepārvārīt, lai zupā būtu jūtama svaigu kāpostu garša. Garšvielas liek pēc izvēles - var ņemt universālo garšvielu, var garšvielas sakombinēt pats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko