Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Auto tirgus un reputācija © DIENA

Pieaugot nepieciešamībai pēc personīgās mobilitātes, cilvēki nereti nonāk krustcelēs – iegādāties jaunu vai mazlietotu automašīnu? Būtisku lomu spēlē ne tikai finansiālā situācija, bet arī patērētāju izpratne par mazlietoto auto tirgu un nozares reputācija. Iegādājoties jaunu auto, pircējam nav šaubu par spēkrata stāvokli, tikmēr mazlietoto auto segmentā teju ikreiz māc bažas, kāpēc iepriekšējais īpašnieks no auto atteicies, vai auto ir nokļuvis avārijā, cietis plūdos u. tml.

Stratēģijas atšķiras © DIENA

Pasīvie plāni jeb indeksu plāni ir viena no populārākajām izvēlēm pensijas pārvaldīšanai Latvijā, taču to ienesīgums mēdz būtiski atšķirties.

Norma, nevis privilēģija © DIENA

Starptautisko biznesa pakalpojumu nozare jau gadu desmitiem darba tirgū bijusi pazīstama ar savām rūpēm par darbinieku labbūtību, piedāvājot veselības apdrošināšanu. Nozares ieskatā šāds darbiniekam piešķirtais labums uzskatāms par pašsaprotamu normu, nevis privilēģiju.

Alūksnes putnu fermas grupa iesniedz IPO prospektu izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā

AS APF Holdings (turpmāk – APF), uzņēmumu grupa, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA Alūksnes putnu ferma un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA Preiļu putni, šodien ir iesniegusi izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā rudenī plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (turpmāk - IPO jeb Initial Public Offering) prospektu. Uzreiz pēc prospekta apstiprināšanas tiks paziņota piedāvāto akciju cena un parakstīšanās periods.

Būs racionāls palīgs © DIENA

Juridiskajā jomā mākslīgais intelekts var kļūt par efektīvu un aukstasinīgu palīgu, taču lēmumi ir jāpieņem cilvēkiem.

Arī mākslīgais intelekts © DIENA

Latvijas notariāts šogad septembrī svin 30 gadu jubileju. Pirms 30 gadiem beidza pastāvēt notāru kantori un darbību sāka atjaunotās Latvijas Republikas zvērinātu notāru biroji.

Vadītājs un viņa loma © DIENA

Pētījumi rāda, ka darbinieki arvien lielāku uzmanību pievērš tam, kā viņi jūtas tajā uzņēmumā (vai iestādē), kurā strādā. Globālās analītikas uzņēmuma Gallup aptaujas dati par darbinieku motivāciju liecina, ka ar gadiem kopējā nodarbināto apmierinātība samazinās.