Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Veiksmi nes darbinieki © DIENA

Ikviena uzņēmuma tēls sākas ar rūpēm par darbiniekiem. Tieši darbinieki ir īstenie zīmola vēstneši, un svarīgi ir tas, vai viņi lepojas ar uzņēmumu, kurā strādā, vai ne.

Likmju griesti ir tuvu © DIENA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Federālās rezervju sistēmas (FRS) vadība pagājušajā nedēļā kārtējo reizi paaugstināja ASV dolāra bāzes procentu likmi. (Jāatgādina, ka ASV tieši FRS veic centrālās bankas funkcijas.) Jaunais bāzes procentu likmju "koridors" ir 4,75%– 5,00%. Pirmo reizi kopš 2007. gada septembra dolāra bāzes procentu likmes augšējā robeža sasniegusi 5%.

Siltināt vai nesiltināt? © DIENA

Šajā apkures sezonā cilvēku interese par daudzdzīvokļu ēku tehnisko stāvokli un patērētajiem energoresursiem ir augusi. Iedzīvotājiem rodas arvien jauni jautājumi par to, vai namu siltināšana un renovācija palīdzēs samazināt ikmēneša komunālos rēķinus.

Auto asociācija: 53% no elektroauto modeļiem izstumj no tirgus absurda nodokļa dēļ

53% no Latvijā populārākajiem elektroautomobiļiem nepamatoti tiek apgrūtināti ar papildus nodokļu slogu, tos klasificējot kā reprezentatīvos auto. Reprezentatīvā auto vērtības slieksnis nav mainīts 9 gadus, bet, kāpjot transportlīdzekļu cenām, šobrīd tā saucamajā "luksusa automašīnu klasē" ierindojas automašīnas, kurām pēc būtības tur nevajadzētu atrasties. Rezultātā tiek būtiski bremzēta uzņēmēju pāreja uz zaļāku auto parku, neskatoties uz to, ka tieši transporta sektors rada vienu no lielākajiem izaicinājumiem, lai sasniegtu Latvijai izvirzītos klimatneitralitātes mērķus, informē Auto asociācija.

Tarifi un politika © DIENA

Elektroenerģijas sadales tarifi izsenis ir bijuši apvīti ar negatīvām emocijām, jo tie ietekmē gandrīz jebkuru ģimeni un uzņēmumu. Sadales tarifi var radīt arī lielu risku politiķiem, un neveikla tarifu skaidrošana var ieskandināt beigas attiecīgā ministra karjerai.