Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziņas

Prasmes, nevis profesija © DIENA

Karjeras izvēle jauniešiem mūsdienās ir gana izaicinošs jautājums – lai gan iespēju ir ļoti daudz, vienlaikus nereti trūkst padziļinātas informācijas.

FOTO: TOP500 atvēršanas svētkos īpaši godina nacionālā kapitāla uzņēmumus © DIENA

27.reizi klajā nācis Dienas Biznesa speciālizdevums TOP500, kurā sadarbībā ar Lursoft, SIA Ernst & Young Baltic un AS Olainfarm apkopoti Latvijas lielāko uzņēmumu biznesa sasniegumi. Svinīgā TOP500 izdevuma atvēršanas ceremonijā Mākslas muzejā Rīgas Birža 6.decembrī tika pasniegtas īpašas TOP500 godalgas piecās nominācijās.

Atteikties no liekā darba © DIENA

Mūsdienām raksturīga tendence ir darbinieku pienākumu sloga palielināšanās, un tā rezultātā pārstrādājušies, noguruši darbinieki sāk kļūt par ierastu parādību.

Ir mārketinga laiks © DIENA

Šis ir ļoti labvēlīgs brīdis reklāmas un mārketinga kampaņām, jo adventes nedēļas līdz Ziemassvētkiem ir laiks, kad cilvēki tērē ļoti daudz naudas. Viņi pērk dāvanas citiem un mēdz arī apdāvināt paši sevi. Ikvienam uzņēmējam to vajadzētu izmantot, jo patērētājs sagaida labākos piedāvājumus tieši šajā laikā.

Ieinteresēti ieguldīt Latvijā © DIENA

Igauņu investīciju kompānija Infortar 2023. gadā Latvijā veikusi nozīmīgus ieguldījumus, tajā skaitā būtiski paplašinājusi savu portfeli arī enerģētikas sektorā.

Pielāgot darbu cilvēkam © DIENA

Vēl pirms dažiem gadiem darba tirgus ļoti stingri ievēroja klasisku pieeju – darbinieki tika meklēti atbilstoši noteiktam amatam nepieciešamām prasmēm un zināšanām. Par pagrieziena punktu var uzskatīt Covid-19 pandēmijas laiku, kas pierādīja, ka strādāt var arī citādi. Tas ir raisījis diskusiju par to, vai mēs, darba devēji, neesam aizkavējušies pagātnē, vienmēr cenšoties iekārtot cilvēkus ar atšķirīgām prasmēm ļoti konkretizētos amatos, mazāk aizdomājoties, ka šo procesu var īstenot arī otrādi.

Vispārējo Dziesmu un Deju svētku datu pārvaldības sistēma VIDDIS saņem godalgu nominācijā Valsts digitālā transformācija

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konferencē LIKTA(I)2023 pasniegta informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares gada balva Platīna pele 2023 – nominācijā Valsts digitālā transformācija pakalpojumu kategorijā godalgu saņēma Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) ar Vispārējo Dziesmu un Deju svētku datu pārvaldības informācijas sistēmu VIDDIS – projekta izstrādātājs ir informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA ZZ Dats.