Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Katram savs stāsts

Pagāja divas diennaktis no brīža, kad izgāju no mājām Iļģuciemā, līdz olimpiskās akreditācijas kartes ielaminēšanai un izkļūšanai no Naritas lidostas Tokijā, tomēr tas ir niecīgs laika sprīdis salīdzinājumā ar to, cik ilgi savam nu jau piecgades nozīmīgākajam startam brieduši un gatavojušies tūkstošiem sportistu visā pasaulē, starp kuriem arī 33 Latvijas olimpieši.

Ierodoties Japānā, priekšā jau ir Latvijas 3 x 3 basketbolisti, kuriem vēl pirms četrarpus gadiem pat sapņos nerādījās slavenie pieckrāsainie apļi. Kur nu vēl iespēja, ka viņi varētu būt starp galvenajiem pretendentiem uz cīņu par olimpisko zelta godalgu! Vairāki komandas spēlētāji, arī topošais Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā Agnis Čavars, jau bija sportista karjeras noslēguma jūtīs, tomēr "lieliskais četrinieks" negaidīti ieguva savu otro iespēju un nekavējās to satvert abām rokām.

Savukārt pludmales volejbola olimpiskajās smiltīs pēc deviņu gadu pārtraukuma atgriezīsies Mārtiņš Pļaviņš, kurš katrās no savām trijām olimpiskajām spēlēm bijis atšķirīgā situācijā. Pekinā kopā ar Aleksandru Samoilovu viņi sevi spilgti pieteica ar uzvaru pār toreizējo pirmo duetu pasaulē amerikāņiem Rodžersu un Dālhauzeru, četrus gadus vēlāk ar Jāni Šmēdiņu Pelnrušķītes stāsta cienīgā sižetā izcīnīja olimpisko bronzas godalgu, bet nu kopā ar Edgaru Toču Pļaviņš atgriezies kā viens no spēļu pieredzes bagātākajiem pludmales volejbolistiem.

Trešais olimpiskais iznāciens būs cīkstonei Anastasijai Grigorjevai. Eiropas un pasaules čempionāta līmenī izcilus rezultātus sasniegusī daugavpiliete olimpiskajās spēlēs līdz šim piedzīvojusi sāpīgas vilšanās, taču tās nav mazinājušas viņas apņēmību; starp pēdējām divām spēlēm viņa arī laidusi pasaulē dēliņu Alanu, kurš ir uzcītīgs māmiņas treniņu dalībnieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi