Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Zaļo zirnīšu biezenis ar ceptu sieru

Lai arī karstā laikā bieži gribas atteikties no pusdienām, kaut kas tomēr ir jāēd. Tāpēc uzsvaru liekam uz vienkāršību un garšīgām sastāvdaļām!

Skaistā krāsā, veselīgs un garšīgs, zaļo zirnīšu biezenis, starp citu, labi garšo arī atdzisis. Savukārt ceptais siers vienkārši ļoti labi sader ar to kopā! Ja kādam labāk tīk, siera vietā var grilēt zivi vai gaļu. Un neaizmirstiet par zaļumiem – tie pašlaik aug kā traki, un, kā zināms, jo vairāk šķin, jo labāk aug.

Sastāvdaļas: 800 g zaļo zirnīšu (izlobīti, ja nav, var saldētus), 3 vidēji kartupeļi, sviests, saldais krējums (daudzums pēc izjūtas), sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts, sauja svaigu piparmētru lapiņu, svaigi spiesta citrona sula, siers cepšanai (es lietoju Jaunpils sieru cepšanai, ļoti labs!)

Gatavošana

1. Katlā liek vārīties nomizotus, sagrieztus kartupeļus. Pēc kādām 10 minūtēm pievieno zaļos zirnīšus un vāra, līdz mīksti. 2. Nokāš ūdeni (mazliet var atstāt), nedaudz padzesē un turpat katlā sastampā ar stampiņu. Pievieno ļoti sīki sakapātas piparmētras. 3. Biezenim pielej saldo krējumu un sviestu (daudzums jāskatās pēc konsistences – ja gribas šķidrāku, bet ne tik kalorijām bagātu, var arī pieliet pienu), mazliet saputo ar mikseri lēnā režīmā. Blendēt neiesaku, tad biezenis zaudēs struktūru. 4. Pēc garšas pieber sāli, piparus, svaigi rīvētu muskatriekstu, kā arī svaigi spiestu citrona sulu. 5. Pannā sakarsētā eļļā apcep siera šķēles. Liek uz šķīvjiem, līdzās biezeni, dekorē ar zaļumiem.

Biezenim var pievienot arī ziedkāpostu un, ja vēlas, sīpolu vai ķiploku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Jau nobrieduši

Kopš Ukrainas kara sākuma Lāčplēša dienu un valsts svētkus atzīmēju savādāk. Ne tikai domas, arī sajūtas ir gluži citas. It kā pēkšņi mēs kā valsts būtu pieauguši. Un pēdējā laikā ko līdzīgu no apkār...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata