Skaistā krāsā, veselīgs un garšīgs, zaļo zirnīšu biezenis, starp citu, labi garšo arī atdzisis. Savukārt ceptais siers vienkārši ļoti labi sader ar to kopā! Ja kādam labāk tīk, siera vietā var grilēt zivi vai gaļu. Un neaizmirstiet par zaļumiem – tie pašlaik aug kā traki, un, kā zināms, jo vairāk šķin, jo labāk aug.
Sastāvdaļas: 800 g zaļo zirnīšu (izlobīti, ja nav, var saldētus), 3 vidēji kartupeļi, sviests, saldais krējums (daudzums pēc izjūtas), sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts, sauja svaigu piparmētru lapiņu, svaigi spiesta citrona sula, siers cepšanai (es lietoju Jaunpils sieru cepšanai, ļoti labs!)
Gatavošana
1. Katlā liek vārīties nomizotus, sagrieztus kartupeļus. Pēc kādām 10 minūtēm pievieno zaļos zirnīšus un vāra, līdz mīksti. 2. Nokāš ūdeni (mazliet var atstāt), nedaudz padzesē un turpat katlā sastampā ar stampiņu. Pievieno ļoti sīki sakapātas piparmētras. 3. Biezenim pielej saldo krējumu un sviestu (daudzums jāskatās pēc konsistences – ja gribas šķidrāku, bet ne tik kalorijām bagātu, var arī pieliet pienu), mazliet saputo ar mikseri lēnā režīmā. Blendēt neiesaku, tad biezenis zaudēs struktūru. 4. Pēc garšas pieber sāli, piparus, svaigi rīvētu muskatriekstu, kā arī svaigi spiestu citrona sulu. 5. Pannā sakarsētā eļļā apcep siera šķēles. Liek uz šķīvjiem, līdzās biezeni, dekorē ar zaļumiem.
Biezenim var pievienot arī ziedkāpostu un, ja vēlas, sīpolu vai ķiploku.