Maltas pīrādziņi jeb pastizzi
Tie te ir cieņā – pildīti pīrādziņi visādos veidos. Lai arī pildījumos nav Latvijai raksturīgas garšas, pīrādziņi kā tādi man vienmēr un visur asociējas ar mājām un mājīgumu, tāpēc tos cepu itin bieži.
Vajadzēs:
- 1 paku saldētas kārtainās mīklas
- 1 bundžu tumšo pupiņu vai turku zirņu
- kumīnu
- sāli
- aitas sieru
Gatavošana:
1. Saldētās mīklas plāksnes izņem no saldētavas, lai atkūst. Tikmēr sagatavo pildījumu.
2. Pupiņām nolej šķidrumu un saspaida tās kopā ar kumīnu un mazliet sāls, ja vajadzīgs. Var visu arī sablendēt.
3. Katru mīklas plāksni sagriež uz pusēm un starp katrām divām plāksnēm liek karoti ar pildījumu. Pārkaisa mazliet ar sieru un saspaida malas, lai pildījums netiek ārā.
4. Izklāj cepešplāti ar cepampapīru, izkārto pīrāgus un cep 200 grādos apmēram 20 minūtes. Gatavs! Pasniedz karstus.
Lēcu virums ar pakčoi un kalē
Šī recepte ir veltījums manam tētim, kurš vienmēr mēģinājis savā dārzā izaudzēt kaut ko neparastu – savulaik tā iepazinu visādus jocīgus salātus, dārzeņus un pat sēnes. Bet ar ēst gatavošanu gan viņš ir uz jūs, tāpēc vienmēr, kad esmu mājās Latvijā, pagatavoju no tēta izaudzētā kādu ēdienu. Piemēram, pagājušo reizi, kad viesojos, uzvārīju šādu virumu, kas visiem ļoti garšoja.
Vajadzēs:
- 1 glāzi lēcu (dzelteno vai sarkano)
- 1 sīpolu
- 1 nelielu ziedkāpostu
- 3 burkānus
- 1 pakčoi kāpostsalātu galvu
- 3 nelielas lapu kāposta (keila) lapas
- kurkumu, kumīnu, sāli, piparus
- 200 g konservētu (vai vārītu) turku zirņu
Gatavošana:
1. Lielākā katlā ielej eļļu, apcep sakapātu sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un ziedkāpostu rozetītes, pa tējkarotei saberztas kumīna sēklas un kurkumu. Pāris minūšu cep visu kopā un tad pievieno arī lēcas, kas pirms tam kārtīgi noskalotas zem tekoša auksta ūdens.
2. Apcep lēcas mazliet kopā ar dārzeņiem, tad lej klāt ūdeni, pieber sāli, piparus un vāra uz mazas uguns 15 minūtes.
3. Pievieno rupji sakapātus lapu kāpostus un pakčoi lapas – ja pēdējās ir ap 10 cm garas, var smalkāk negriezt. Beigās pieber turku zirņus, un vēl pēc 5 minūtēm sautējums ir gatavs. Pašai man tas šķiet mazliet dīvaini, bet šo sautējumu ir iecienījuši pat bērni.
iesaka izmēģināt receptes kopā ar atbilstošāko vīnu:
KWV Classic Collection Chardonnay
Patīkami sauss sarkanvīns, kas ir apveltīts ar elegantu un svaigu raksturu, ko papildina apelsīna ziedu, persiku un bumbieru aromātu nianses.
Garšas paletē jūtama neliela mineralitātes nots pieskaņa.
Ieteicams pasniegt 9-10C temperatūrā gan kā aperatīvu, gan kā kompankonu pie jūras veltēm, krēmīgām pastām un dažādiem vistas gaļas un zivs ēdieniem.
*iesakām izbaudīt ar Maltas pīrādziņiem jeb pastizzi
KWV Classic Collection Cabernet Sauvignon
Viegls un patīkami sauss sarkanvīns. Dinamisks vīns ar elegantu melleņu, krustnagliņu un plūmju nots pieskaņu.
Garšas paletē vīns ir elastīgi maigs un ar augļainu raksturu, ko papildina viegli tanīni. Vīns tiek daļēji nogatavināts ozolkoka mucās.
Ieteicams pasniegt 16-18°C temperatūrā, kā kompanjonu pie grilētas gaļas ēdieniem.
*iesakām izbaudīt ar lēcu virumu ar pakčoi un kalē
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.