Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Zivis pārkaltas nažos

Bistro Trīs zivis vietā atvērts restorāns maksātspējīgiem gardēžiem

Daudz ūdeņu aiztecējis kopš Parex kraha, tomēr atjaunotās Latvijas cēlājiem Smilšu iela apziņā joprojām asociējas ar leģendāro banku, kuras īpašniekiem savulaik pirmajiem Rīgā parādījās dārgāko modeļu limuzīni un pie kuru kabinetu durvīm pieņemšanu gaidīja vai viss mūsu politiskais spektrs. Būtu šī banka izvilkusi līdz mūsdienām, Karginam būtu viena jauna vieta, kur noturēt svarīgas apspriedes, jo turpat pāri ielai vēries vaļā itin smalks restorāns. Vēries vaļā – tas varbūt nav īsti pareizi teikts, jo arī pirms tam šeit bija krodziņš, kurš piederēja tiem pašiem īpašniekiem, kam pieder te apcerētie 3 naži, – abiem slavenajiem pavāriem – putnu vērotājam Ērikam Dreibantam un pasaules izgaršotājam Mārtiņam Sirmajam.

Šajā nu jau vēsturē aizgājušajā krodziņā Trīs zivis varēja kombinēt dažādus ūdeņu labumus, sākot ar ķilavmaizītēm un beidzot ar austerēm. Taču kaut kas īstenotajā koncepcijā acīmredzot negāja īsti labi, vai nu zivjēžu Rīgā ir par maz, vai arī viņi visi ir tik bagāti, ka labāk brauc uz tām vietām, kur dažādus jūras brīnumus var dabūt, tikko no tīkla izvilktus. (Ja reiz runa ir par jūras labumiem, nevaru nepieminēt Mārtiņa Rītiņa šārudens īpašo piedāvājumu, tapušu pēc viņa ceļojuma uz Fēru salām, turienes langustus, kas esot īsts oligarhu ēdiens, – man tie garšoja mazliet līdzīgi dzīvām baravikām – un svaigus jūras ežus.) Nuja, tātad tāljūru labumi tagad jāmeklē pie Rītiņa un citos restorānos, jo Triju zivju vairs nav. Toties te gardēdim ir pavērusies cita iespēja – nobaudīt jaunā kroga šefpavāra Londonas un Skandināvijas restorānos skolotā Artūra Taškāna meistardarbus. Jūras un zivju vietā jaunā kroga ēdienkartes atslēgas vārds ir ziemeļi. Tas gandrīz automātiski paredz, ka mums, kā jau ziemeļniekiem, Taškāna piedāvājums garšos.

Bet vispirms interjers. Tā pati Triju zivju zālīte pārveidota ar kontrastējošiem akcentiem, kas norāda gan uz vietas smalkumu (lustras, mēbeles, galda piederumi), gan demokrātisku pārvērtību iespējamību (telpas logu nišas aizklātas ar koka dēļiem, radot pazīstamo alūziju: "bet laukā pa to laiku notika revolūcija"). Lielu vietu telpā aizņem bāra/virtuves daļa, kurā modri kā taurētājs apmeklētājus, cik nu viņu katrreiz ir, vēro viesmīļi, gatavi uzreiz reaģēt uz katru situācijas izmaiņu pie apmeklētāju galdiņiem. Šī modrā vērošana var pat radīt neērtības sajūtu, ja zālē esat vienīgā kompānija, lai gan nodomi, kā noprotams, ir vislabākie. Arī izpildījums, kad pie ēdieniem ķeramies, ir lielisks.

Var teikt, ka ir attaisnojusies īpašnieku apņemšanās atmest kaunu un par restorāna līmeņa ēdienu prasīt atbilstošas cenas. Izņemot dienas piedāvājumu, neviens otrēdiens nav lētāks par 10 latiem, un dažs kāpj pāri arī divdesmitam, pat sīpolzupa maksā piecīti. Bet garša ir cenas vērta, to apgalvoju, apēdis gan savu zandarta porciju, gan pagaršojis no divām citām pīli un karbonādi. Katru dienu šurp nākt es nevaru atļauties, bet no tiesas skumtu, ja uzzinātu, ka 3 naži aizvērušies ciet.

KDi ēda
Cepts zandarts ar greipfrūtu jogurtu, pērļu kuskusu un siltiem kinojas un grūbu salātiem – Ls 12,90
Grilēta pīles gaļa (bez ādas) ar garšaugiem un ceptiem sīpoliem (pētersīļi, timiāns, dilles, sīpolu biezenis) – Ls 12,50
Lēni gatavota teļa gaļas karbonāde ar sēņu biezeni un kartupeļu njoki (sierāboliņa lapas, belugas lēcas, čoriso) – Ls 15,90
Melnās šokolādes parfē ar biešu konfektēm un marinētām bietēm (biešu jogurta putas, drumstalotas kakao pupas, marinētas bietes) – Ls 4,50

Restorāns Trīs naži
Smilšu ielā 14
Atvērts no 12.00 līdz 23.00 (sv. no 11.00 līdz 17.00)

Interjers ****
Ēdieni *****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide *** 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja