Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Vāgnera nama renovācijas projekta pašreizējās izmaksas sasniedz 18,8 miljonus eiro

Vāgnera nama renovācijas projekta pašreizējās izmaksas sasniedz 18,8 miljonus eiro. Kultūras ministrijai (KM) līdzekļu šādam projektam nav, šodien Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja KM Valsts sekretārs Sandis Voldiņš

Viņš piebilda, ka tie ir sākotnējie aprēķini, un projekta kopējā summa var mainīties. Lai īstenotu projektu, ministrija aicina izmantot publiskās un privātās partnerības iepirkuma modeli.

Saskaņā ar iepirkuma līgumu, valsts varētu 27 gadu laikā pilnībā atpirkt ēku, katru gadu maksājot noteiktu daļu summas.

Par ēkas uzturēšanu līdz valsts izpirkuma beigām varētu būt atbildīga Rīgas Riharda Vāgnera biedrība. Tā ir nevalstiska organizācija, kas izveidota 2015. gadā. Biedrība esot gatava izstrādāt dažādus projektus peļņas gūšanai, lai būtu iespējams uzturēt ēku. Galvenokārt tiek diskutēts par muzeja izveidi, kā arī baroka laika un Vāgnera mūzikas koncertiem.

"Veicot apsekojumus, eksperti ir secinājuši, ja tuvāko trīs līdz četru gadu laikā ar Vāgnera namu netiks nekas darīts, tad pēc 15 gadiem uz valsts zemes atradīsies jauns valstij piederošs grausts," norādīja Voldiņš.

Ēka Riharda Vāgnera ielā 4 ir pazīstama ar nosaukumu Vāgnera zāle, un tajā kādreiz ir atradies Rīgas pirmais Pilsētas muzikālais teātris. Šajā namā no 1837. gada līdz 1839. gadam operas diriģēja pasaules slavenais komponists Rihards Vāgners. Tāpat no 1988. gada līdz 2006. gadam šajā namā ir darbojusies Vāgnera koncertzāle.

Nams sevī slēpj starptautiskas nozīmes kultūras centra, kultūras tūrisma un Rīgas tēla pievilcības potenciālu, pārliecināta KM. Tādēļ Vāgnera namam ir nepieciešama restaurācija, lai tas varētu atgriezties pilsētas sabiedriskajā dzīvē.

Top komentāri

Cik skaisti!
C
Tiek piedāvāts vēl vienu darbu izdarīt privātās - publiskās partnerības veidā. Pie mums tas nozīmē - "vēl viens VID ēkas projekts".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja