Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukrainas kultūras iestādēm saziedoti 16 000 eiro

Šī gada 18. martā, atsaucoties starptautiskai iniciatīvai, lai atbalstītu Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekciju glābšanu, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar labdarības organizāciju ziedot.lv sāka ziedojumu vākšanas akciju Glābsim Ukrainas kultūras mantojumu, informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

22 dienu laikā (līdz 8. aprīlim), iesaistoties ziedotājiem – privātpersonām, organizācijām un uzņēmumiem – no visas Latvijas un ārzemēm, tika saziedoti 16 118.29 eiro.

Izmantojot naudu un ziedotās fiziskās krājuma saglabāšanai noderīgās preces, tika apkopoti vairāk nekā 70 kubikmetru materiāla. 14. aprīlī tie piegādāti Ukrainas Kultūras mantojuma glābšanas centrā, kas atrodas Ļvivas Nacionālās politehniskās universitātes zinātniskajā bibliotēkā. Lielākā daļa materiālu jau ir izvadāti pa dažādām Ukrainas pilsētām un tur esošajām kultūras mantojuma iestādēm.

Akcijas laikā saziedoti un iegādāti šādi materiāli: bieza kartona kastes, burbuļplēves un sintipona ruļļi, tvaika izolācijas plēve, dažādas izolācijas lentes, akmens vate, folija, putuplasta loksnes, bezskābes kartons, iepakojuma papīrs u.c.

"Mēs esam no sirds aizkustināti un pateicīgi ikvienam ziedotājam, palīgam un labdarim par atsaucību! Dārgie draugi Latvijā, kad saņēmām kravu, mēs patiesi nevarējām valdīt prieka un saviļņojuma asaras! To visu pastiprināja Jūsu sūtītās fotogrāfijas no kravas automašīnas iekraušanas Rīgā, kas, kā izskatās, arī bijis ārkārtīgi emocionāls un vienojošs process.

Es no visas sirds ceru, ka nākamreiz mēs tiksimies Ukrainā, bet jau pēc kara – šoreiz palīdzot izpakot rūpīgi slēptās un sargātās kultūras vērtības un padarot tās atkal brīvi pieejamas apskatei un izmantošanai ikvienam. Un, protams, pēc tam mēs visi kopā sēdīsimies pie svētku galda, baudīsim boršču un ukraiņu dziesmas," saka Romāns Meteļskis, Ukrainas Kultūras mantojuma glābšanas centra vadītājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja