Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Siguldas Opermūzikas svētku laikā būs vērojamas arī vairākas izstādes

Siguldas Opermūzikas svētku laikā nedēļas nogalē notiks arī vairākas izstādes, performances un tirdziņi,  informēja Siguldas novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Siguldas Jaunās pils dārzā 30.jūlijā no plkst.11 notiks amatniecības tirdziņš, kā arī interaktīva izstāde "Paspēles" ‒ mākslinieka Raita Tikuma eksperimentāls dialogs ar celtniecībā tik ierasto materiālu gāzbetonu.

Savukārt kultūras un mākslas telpā "Siguldas tornis" būs skatāma Voldemāra Gudovska 83 gadu jubilejas darbu izstāde "Baikāla‒Amūras maģistrāle". Izstādē aplūkojami 17 darbi akvareļtehnikā un grafikā, kas tapuši 1978.gadā komandējumā Baikālā.

Koncertā plkst.19 uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Eva Pehlaka, Imants Erdmans un koncertmeistare Inguna Puriņa. Programma ‒ no latviešu komponistu pērlēm līdz Endrjū Loidam Vēberam.

31.jūlijā no plkst.11 līdz 12 Muzikālajās brokastīs klausītājus priecēs Rīgas Doma kora skolas vokālās nodaļas studente Laima Lediņa. Labai noskaņai noderēs līdzpaņemtais cienasts vai uz vietas esošās kafejnīcas piedāvājums.

Plkst.16 koncertā uzstāsies "Salacgrīvas mūzikas festivāla" mākslinieciskais vadītājs "Virtuozi Moskvi" un "Mocart – kvartet" (Krievija) pirmā vijole Aleksejs Lundins, Tatjana Fedosejeva (klavieres) un Marija Lundina (vijole).

No plkst.16.30 līdz 17.30 notiks krāsaino smilšu performance "Pēdas smiltīs". Mākslinieka Elmāra Gaigalnieka izstāžu zālē būs iespēja apskatīt smilšu gleznas un telpiskus mākslas darbus un vērot krāsaino smilšu izrādi, kuras laikā mākslinieks ar vētras, zemestrīces un citu stihiju palīdzību smiltīs radīs pasaules tapšanas ainas un dabas parādības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja