Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sarkandaugavā norisināsies jubilejas pasākums Provodņikam 135

Radošajā kvartālā Provodņiks 15. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 19.00 par godu bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas Provodņik 135. gadadienai norisināsies daudzveidīga pasākuma programma. Pasākuma dienā varēs iepazīt Provodņika vēsturi un redzēt, kā mākslinieki un rezidenti iedzīvina radošo garu vēsturiskajā ēkā, sola radošā kvartāla pārstāvji.

Šogad bijušajai gumijas izstrādājumu rūpnīcai Provodņik aprit 135 gadi. Gadu laikā vērienīgais rūpniecības komplekss ir piedzīvojis neskaitāmas pārmaiņas, tomēr par spīti tām Provodņiks dzīvo līdzi laikam. Ražotne, kas reiz bijusi veiksmīga savā darbībā ne tikai Eiropas mērogā, bet arī pasaules mērogā, šodien ir transformējusies radošajā kvartālā. Iepazīstot vēstures līkločus un aplūkojot, kā caur mākslas un kultūras prizmu Provodņiks šodien turpina attīstīties, interesenti ir laipni aicināti 15.jūlijā apmeklēt daudzveidīgo jubilejas pasākuma programmu.

Provodņikam 135 programmas ietvaros apmeklētājiem būs iespējams piedalīties ekskursijās gida vadībā pa bijušo gumijas izstrādājumu rūpnīcu Provodņik un apmeklēt vēsturnieka Dzintara Gilbas lekciju Sabiedrība Provodņik - ieskats uzņēmuma vēsturē. Kvartāla viesi varēs apmeklēt dažādu mākslinieku izstādes, kā arī rakstāmmašīnu izstādi un Provodņikam veltīto vēstures izstādi.

Dienas laikā notiks plenērs mākslinieces Lauras Buholtes vadībā un radošā darbnīca ar mākslinieku Daini Rudeni. Tostarp būs iespējams apskatīt video īsmetrāžas darbu izlasi, kas nesenā laikā uzņemti Provodņikā. Ar koncertprogrammu Ritma instinkts uzstāsies mūziķis Ēriks Miezis. Savukārt koncertprogrammā Provodņikam 135 klasisko un oriģinālmūziku izpildīs Andžejs Rancevičs (klavieres), Ingars Rancevičs (vijole), Laura Muceniece (trombons) un Baiba Milzarāja (klavieres).

Plašāka informācija par Provodņikam 135 pasākuma programmu ieejama šeit.

Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja