Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Renovētais Rīgas Porcelāna muzejs ver durvis apmeklētājiem

17. jūnijā apmeklētājiem durvis vērs Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs, kas atrodas Vecrīgā, Konventa sētā, Kalēju ielā 9/11

Muzejā ir noslēgušies muzeja telpu renovācijas un pārbūves darbi, kuru rezultātā muzejs ir ieguvis papildu telpas ēkas pirmajā stāvā. Pēc pārbūves izveidots jauns muzeja ieejas mezgls un telpas radošajām aktivitātēm. Apmeklētāji varēs darboties ērtā vidē un patīkamā atmosfērā. Porcelāna muzejs ir vienīgais muzejs Rīgā, kas piedāvā apmeklētājiem porcelāna veidošanas un apgleznošanas radošās darbnīcas.

Pēc ārkārtas situācijas atcelšanas valstī, ievērojot visus noteiktos ierobežojumus, muzejs piedāvā apskatīt atjaunoto ekspozīciju, Ineses Brants personālizstādi Reciklējot RPR un individuāli vai vienā mājsaimniecībā dzīvojošiem – piedalīties porcelāna apgleznošanas darbnīcās. Lai ievērotu sociālās distancēšanās nosacījumus, par dalību radošajās darbnīcās nepieciešams iepriekš pieteikties telefoniski vai e-pastā (www.porcelanamuzejs.riga.lv).

Rīgas Porcelāna muzejs ir vienīgais muzejs Baltijas valstīs, kas saglabā un popularizē Latvijas porcelāna mākslu un ražošanas vēsturi. Muzeja kolekcijas veidošanās vēsture saistāma ar XX gadsimta 70. gadu sākumu, kad Rīgas Porcelāna rūpnīcā, Maskavas ielā 257, kā atsevišķa struktūrvienība tika nodibināts muzejs. Pēc rūpnīcas likvidēšanas muzeja kolekcija nonāca Rīgas pašvaldības īpašumā. 2000. gada 19. decembrī ar pašvaldības lēmumu tika izveidots Rīgas Porcelāna muzejs, kas apmeklētājiem durvis vēra 2001. gada 30. oktobrī.

Muzejs glabā vairāk nekā 10 000 porcelāna, fajansa un citu keramisko materiālu priekšmetu. Divdesmito darbības gadadienu muzejs sagaida ar atjaunotu ekspozīciju un paplašinātām telpām.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Porcelāna muzejs! Līvānu stikla muzejs! VEF muzejs! Liepājas metalurga muzejs...!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Drīkst papildināt sarakstu!)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja