Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Raidījums pētīs, cik zaļa ir Latvijas kultūras nozare

No 23. marta kanālā TV3 sestdienās būs skatāms jauns dokumentālo raidījumu cikls Kultūrpēda, kas dokumentēs, kādu ekoloģisku nospiedumu jeb pēdu aiz sevis atstāj mūsdienu kultūras norises un procesi Latvijā.

Astoņu raidījumu garumā tiks palūkotas kino, teātra un mākslas izstāžu tapšanas aizkulises, kā arī pētīts, cik videi draudzīgi ir Latvijā notiekošie šovbiznesa un sporta pasākumi.

Raidījumā varēs redzēt dažus no pēdējā laika aktuālākajiem notikumiem Latvijas kultūras vidē – veidotāji ielūkosies Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāla Dekadences jātnieks aizkulisēs, sarunāsies ar Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps pasniegšanas ceremonijas organizatoriem, kā arī sarunā ar producentu Andreju Ēķi noskaidros, kā kino dekorācijas piedzīvo otrreizēju izmantošanu.

Viens no aktuālajiem jautājumiem, kas tiks apskatīts raidījumā, būs laikmetīgās mākslas ilgtspēja, tādēļ ieskatīsimies Latvijas Nacionālā mākslas muzejā mākslinieka Artūra Virtmaņa izstādes ekspozīcijas tapšanā un nojaukšanā. Tāpat raidījuma veidotāji viesosies vairāku filmu uzņemšanas laukumos, lai redzētu, kā notiek filmēšanas laukuma saimnieciskā organizēšana.

“Virzība uz ilgtspēju izpaužas visdažādākajās jomās, ne tikai vides aizsardzībā. Mēs ceram, ka šis dokumentālais seriāls veicinās izpratni par zaļo domāšanu kultūras procesos ne vien sabiedrībai kopumā, bet arī liks par to aizdomāties un uzlabot savus paradumus nozarē atbildīgās personas – sākot jau ar producentiem un menedžeriem un beidzot ar pašiem radošo profesiju pārstāvjiem – māksliniekiem, režisoriem, mūziķiem un citiem,” atzīst viens no raidījuma režisoriem, Kultūrpēdas producents Jurģis Tūbelis.

Jauno dokumentālo raidījumu ciklu Kultūrpēda varēs redzēt jau no 23. marta sestdienās pulksten 18.15 kanālā TV3 un noskaidrot, vai un kādas vides ilgtspējas problēmas pastāv Latvijas kultūras nozarē un kas ir mainījies pēdējo gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja