Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radioteātris pirmatskaņos mīlas dzeju Andra Buļa lasījumā

22. jūnija vakarā Latvijas Radio 1 ēterā skanēs aktiera Andra Buļa oriģināldzeja koncertiestudējumā Dzejas etīdes. Savukārt no 29. jūnija būs dzirdams pirmatskaņojums Dzejas trubadūri, kurā sešu raidījumu garumā varēs iepazīt latviešu dzejnieku juteklisku atklāšanos mīlas dzejā, ko aktieris runās kopā ar kolēģi Maiju Arvenu, informēja Latvijas Radio pārstāve Daiga Konošonoka.

22. jūnijā plkst. 22.05 Latvijas Radio 1 ēterā skanēs koncertiestudējuma Dzejas etīdes pirmatskaņojums, kurā aktieris Andris Bulis šoreiz tiks iepazīts kā dzejnieks. Tajā būs dzirdams stāsts par sievieti un mīlestību, raugoties uz to ar vīrieša acīm un sajūtām, kuras aktieris aprakstījis savā jaunākajā grāmatā Erotērika. Pirmatskaņojumā būs dzirdama niansēta improvizācija, muzikāla saspēle ar dzeju, kurā skanēs ģitāra (Ēriks Upenieks) un klavieres (Toms Juhņēvičs), bet pirms tās klausītāji varēs sekot līdzi Dzintara Tilaka sarunai ar autoru.

"Savu dzejoļu krājumu Erotērika veidoju kā stāstu no divu cilvēku iepazīšanās mirkļa, iekāres, kaislības līdz greizsirdībai un šķiršanās brīdim. Radioteātra Dzejas etīžu iestudējumā vadījos pēc mūzikas un lasīju pēc noskaņas," atklāj Andris Bulis.

Sākot ar 29. jūniju, Radioteātris pirmatskaņos muzikālu iestudējumu ciklu Dzejas trubadūri, ko veido seši raidījumi. Tajā skanēs dažādu laikmetu latviešu dzejnieku mīlas dzeja, atklājot mazāk pazīstamas autoru šķautnes un attiecības ar mīļoto cilvēku. Raidījumus vadīs un dzeju lasīs Andris Bulis un Maija Arvena.

29. jūnijā plkst. 22.05 skanēs raidījums par Knutu Skujenieku, 30. jūnijā plkst. 22.05 - par Birutu Skujenieci un Jāni Sudrabkalnu, 14. jūlijā plkst.22.05 - par Edvartu Virzu un Elzu Stērsti, 15. jūlijā plkst. 22.05 - par Gunaru Saliņu un Baibu Bičoli, 16. jūlijā plkst. 22.05 - par Māri Melgalvi un Velgu Krili, 17. jūlijā plkst. 22.05 - par Ievu Rozi un Kikōni.

Katrā raidījumā piedalīsies viesi - kultūras ministrs Nauris Puntulis, rakstnieks Svens Kuzmins, komponists un mūziķis Juris Kulakovs, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, trimdas dzejniece Baiba Bičole, Velgas Kriles māsa Antra Krile, dzejnieka Māra Melgalva radiniece Anete Melgalve, kura saņēmusi mantojumā dzejnieka nepublicēto dzeju un pašreiz raksta autobiogrāfisku romānu, kā arī daudzi citi, kas dalīsies savās atmiņās vai pētnieciskajos darbos par dzejniekiem ar vēl nedzirdētu informāciju.

Komponisti Anna Ķirse, Edgars Raginskis, Andis Klučnieks, Laila Saliņš, Ēriks Upenieks un Lauma Kazaka, iedvesmoti no dzejnieku dzīves, daiļrades un laikmeta, atskaņos jaunradītas mūzikas oriģinālkompozīcijas, iedzīvinot klausītājā iztēles noskaņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja