Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Palielina EEZ grantu līdzfinansējuma atbalstu kultūras projektiem bērnu un jauniešu auditorijai

Nevalstiskajām organizācijām palielina Eiropas Ekonomikas zonas EEZ grantu līdzfinansējuma atbalstu kultūras projektiem bērnu un jauniešu auditorijai, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Valdība 18. augustā nolēma palielināt līdzfinansējuma atbalsta intensitāti nevalstiskajām organizācijām no 90% uz 100% EEZ grantu līdzfinansētās programmas Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība atklātajā konkursā Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai, informēja ministrijā. 

Ārkārtējā situācija valstī saistībā ar Covid-19, kā arī tā izplatības ierobežošanas pasākumi 2020. gadā būtiski ietekmējuši kultūras nozari, kurā strādājošo brīvmākslinieku, NVO, privātā sektora, valsts un pašvaldību iestāžu un kapitālsabiedrību darbība tika pilnībā apturēta. Finanšu instrumenta birojs (FIB), kas ir atbildīgā EEZ grantu institūcija, kura rīkojas donorvalstu (Norvēģija, Islande, Lihtenšteina) vārdā, sniedza informāciju par Covid-19 radītās ietekmes mazināšanas pasākumiem, un viens no tiem bija projektu līdzfinansējuma likmes paaugstināšana līdz 100% NVO sektoram.

Tā kā NVO kā līdzfinansējuma saņēmēju skaits atklātajā konkursā varētu būt augsts, Kultūras ministrija kā programmas partneris un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā programmas apsaimniekotājs ierosināja paredzēt 100% atbalsta intensitāti NVO, tādējādi aptverot lielāku kultūras jomas pārstāvošo organizāciju loku un veicinot nozares atlabšanu un programmas mērķu sasniegšanu.

Atklāto konkursu paredzēts sludināt divās kārtās, pirmās kārtas izsludināšana plānota 2020.gada beigās, savukārt otrā kārta – 2021.gada beigās.

Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu tādu kultūras un mākslas norišu veidošanai, kas uzlabo profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras pieejamību bērniem un jauniešiem vecuma grupā no sešiem līdz 18 gadiem visos Latvijas reģionos un paaugstina mērķa grupas iesaisti mākslā un kultūrā.

Atklātā konkursa ietveros tiks sniegts atbalsts jaunu kultūras produktu radīšanai un auditorijas attīstības aktivitāšu īstenošanai sadarbībā ar donorvalstu (Norvēģija, Islande, Lihtenšteina) kultūras organizācijām.

Kopējais atklātajā konkursā pieejamais programmas līdzfinansējums ir 3 192 354 eiro, ko veido Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 15 procentu apmērā – 478 853 eiro un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums 85 procentu apmērā – 2 713 501 eiro.

Pirmajā atlases kārtā pieejamais programmas līdzfinansējums ir 1 915 413 eiro, otrajā atlases kārtā pieejamais programmas līdzfinansējums ir 1 276 941 eiro.

Aktuālo informāciju par programmu un atklāto konkursu, kā arī citu aktuālo informāciju par EEZ grantiem var atrast vietnē www.eeagrants.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja