Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslas ideāla meklētājs. Mālpilī top koncertuzvedums Valentīns Skulme 100 vēstulēs

22. un 23. aprīlī plkst. 19 Mālpils Kultūras centrā notiks koncertiestudējums Valentīns Skulme 100 vēstulēs, kurā vienā veselumā apvienosies mūzika, deja, vizuālā māksla un teātris

Koncertuzvedums Valentīns Skulme 100 vēstulēs būs sajūtu stāsts par teātra un kino aktiera ideālu meklējumiem sevī, mākslā, pasaulē, kurus skatītājs varēs iepazīt caur Valentīna Skulmes rakstītām un viņam rakstītām vēstulēm.

"Kad iepazīstam Valentīna Skulmes rakstītās vēstules un Valentīnam Skulmem rakstītās vēstules, atklājas aktiera iekšējo pārdzīvojumu krāsu palete, kas visai maz līdzinās tai vieglo pasteļtoņu un pavasarīgā dzīvīguma pasaulei, kas staro no aktiera lomām. Viņš ir bijis mākslas ideāla meklētājs, kurš agri sapratis, ka ideālu nekad nesasniegs. Valentīns Skulme sevi šajā atklāsmē ir ļoti nežēlīgi dedzinājis un visas dzīves garumā skrējis pa apburtu riteni, kurā ceļam nav ne sākuma, ne beigu – ceļš nemitīgi atkārtojies," atklāj iestudējuma režisors Kārlis Anitens.  

Koncertuzveduma vēstījums veidojas no vēstuļu tekstiem. Šo vēstījumu skatītājiem nodos aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris Vēji. 

Mūzika, deja, vizuālā māksla un teātris šajā iestudējumā saplūst vienā veselumā, kas elektrizē gaisu un ļauj skatuves telpā parādīties arī Valentīna Skulmes aurai. Šo ieceri īsteno māksliniece Anitra Bērziņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un Rīgas pantomīmas mākslinieks Andris Apinis. 

Pirms izrādes Mālpils Kultūras centrā varēs aplūkot izstādi Valentīns Skulme mākslinieku gleznās, dažādus teātra izrāžu rekvizītus un tērpus, kā arī gūt informāciju par mākslinieka daiļradi un dzīvi.

Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja