Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle ievēlēta par EBU Televīzijas mūzikas ekspertu grupas vadītāju

Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle ievēlēta par Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) Televīzijas mūzikas ekspertu grupas (TV Music Experts) vadītāju, informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji.

Dalīborganizāciju sadarbības nolūkos EBU izveidotas daudzveidīgas tematiskās grupas, piemēram, sporta, dokumentālo filmu, pētnieciskās žurnālistikas u.c. Televīzijas mūzikas ekspertu grupā informācijas un klasiskās mūzikas projektu apmaiņai, kā arī sadarbību dibināšanai, attīstīšanai un stiprināšanai apvienojušies EBU dalīborganizāciju pārstāvji – kultūras un mūzikas redakciju vadītāji. Iesaistīšanos grupā noteic pašiniciatīva – konkrētais darbinieks, kurš pārstāv kultūras projektus raidorganizācijā, pats var izlemt, vai vēlas piedalīties. Lielās grupas centrā ir ekspertu kodols un vadības grupa jeb birojs ar 10 dalībniekiem.

"Dalība grupā ir brīnišķīga iespēja sadarboties un iesaistīties kopīgajā Eiropas sabiedrisko mediju skatījumā uz kultūras jomu," teic Ieva Rozentāle. Viņa grupai pievienojās 2014. gadā – uzreiz pēc kļūšanas par LTV Kultūras redakcijas vadītāju. "Sākotnēji darbojos lielajā saimē, bet pēc ļoti aktīvās un veiksmīgās sadarbības ar toreizējo Televīzijas mūzikas ekspertu grupas vadītāju, BBC režisoru Pīteru Maniuru, Rīgā kopā īstenojot vērienīgos projektus Dzimuši Rīgā un Eirovīzijas gada koris (Eurovision Choir of the Year), viņš uzaicināja mani kļūt par vadības grupas jeb biroja dalībnieci – tolaik pirmo pārstāvi no mazas dalībvalsts un raidorganizācijas, pievienojoties Francijas, Norvēģijas, Vācijas, Austrijas, Lielbritānijas un Spānijas ekspertiem.

Šī gada janvārī Ieva Rozentāle pieņēma aicinājumu kļūt par Televīzijas mūzikas ekspertu grupas vadītāju. Par viņas apstiprināšanu amatā uz diviem gadiem balsoja pārējie deviņi vadības grupas pārstāvji.

"Esmu pateicīga par izrādīto godu, un, manuprāt, ir tiešām īpaši būtiski, lai šobrīd mēs, raidorganizāciju pārstāvji no Austrumeiropas, plašajā EBU raidorganizāciju pulkā varam būt iesaistīti un sadzirdēti. Situācija pasaulē ir ļoti mainījusies, tāpēc mums jāizmanto katra iespēja saviem rietumu kolēģiem stāstīt par karu Ukrainā."

Par svarīgākajiem 2023. gada uzdevumiem vadītājas amatā Ieva Rozentāle nosauc ekspertu grupas darba aktivizēšanu, kas pandēmijas laikā mazinājusies, kā arī Latvijā aizsāktā konkursa Eirovīzijas gada koris turpināšanu. "Koru Eirovīzija ir notikusi divas reizes – vispirms Rīgā, tad Gēteborgā, Zviedrijā. Pandēmijas dēļ tradīcija pārtrūka, tomēr ceram, ka šogad vēlu rudenī konkurss atkal notiks."


EBU Televīzijas mūzikas ekspertu grupas dienaskārtībā ir dažādu sadarbību un kopprodukciju veidošana. Piemēram, Covid laikā tika izveidots katalogs, kurā dalībvalstis cita citai pārraidīšanai bez maksas piedāvāja savus kultūras projektus, ļaujot brīvāk piekļūt saturam, kad to saražot bija sarežģīti. Līdzās konkursam Eirovīzijas gada koris grupa pārrauga arī Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerta kopprodukciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja