Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

​Lipkes memoriāls aicina uz Dzīvo bibliotēku II ar Daini Īvānu un Ritu Rudušu

​Lipkes memoriālā Ķīpsalā 12. oktobrī, plkst. 18.30 notiks pasākums Dzīvā bibliotēka II ar Daiņa Īvāna un Ritas Rudušas dalību. Sarunas norisināsies par drosmi ar nozīmīgiem cilvēkiem - Latvijas nesenās vēstures lieciniekiem, informēja memoriāla vadītāja Lolita Tomsone.

Kas veidoja Latvijas sabiedrību Atmodas laikā un pirmajos neatkarības gados?  Cik spēcīga ietekme bija kopīgajai cīņai pret Daugavpils HES celtniecību? Kā veidojās sabiedriskie mediji pēc padomju cenzūras? Laikmeta liecinieki ir kā grāmatas, kuras varam izlasīt un uzdot savus jautājumus. 

Dainis Īvāns ir plaši pazīstams latviešu politiķis un žurnālists,  Atmodas laika aktīvists un Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs. Viņa cīņa pret Daugavpils HES celtniecību bija pamatīgs risks padomju laikā, Daiņa Īvāna uzsāktajiem protestiem pret Daugavpils HES būvniecību bija milzīga nozīme Latvijas neatkarības atgūšanā un sabiedrības iesaistē.

Rita Ruduša ir žurnāliste, grāmatas Pagrīdes citādība un dokumentālās filmas Homo Sovieticus scenārija autore. Filmā viņa meklēja atbildi uz jautājumu, kādēļ 30 gadus pēc PSRS sabrukuma daļa no mums jūt nostalģiju pēc pagātnes? Rita laikrakstā Diena un radio Brīvā Eiropa, gan Atvērtās sabiedrības fondā un Baltijas Mediju izcilības centrā, bet visnesenāk – LTV programmu daļas direktores amatu. Viņa padziļināti pētījusi sabiedrisko mediju dzimšanu neatkarīgajā Latvijā. 

Dzīvā bibliotēka muzejā ir drosmes stāsti mūsu kopīgajai nākotnei, atmiņas par laikiem, kad cilvēkiem bija dūša darīt kaut ko jaunu un savu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja