Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktora amatam izraudzīta Zanda Ķergalve

Atklātā konkursā uz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora amatu uzvarējusi līdzšinējā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktore Zanda Ķergalve, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Jaunās LEBM direktores uzdevums būs nodrošināt pārmaiņu vadību muzejā, visupirms novēršot KM un Valsts kontroles pārbaudēs konstatētos darbības pārkāpumus muzejā; kopā ar motivētu, spēcīgu profesionāļu komandu nodrošināt muzeja sistemātisku attīstību un starptautiskās atpazīstamības vairošanu, pauda Kokale.

Zanda Ķergalve par atklātā konkursa uzvarētāju tika izvirzīta kā otrs spēcīgākais kandidāts, pēc tam, kad konkursa augstāko punktu skaita atsauca savu kandidatūru uz LEBM direktora amatu.

"Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja turpmākā attīstība ir izaicinājumiem pilna - jaunajam vadītājam nepieciešamas vadītāja kompetences, spēja strādāt komandā, skaidrs redzējums un drosme. Ministrijas uzstādītie mērķi ir augsti - muzejam ir jāattīstas un jātop par vienu no vadošajiem brīvdabas muzejiem Baltijā un Eiropā. Novēlu Z. Ķergalvei izdošanos!" saka kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Konkursa komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone: "Zanda Ķergalve sevi konkursa komisijai pieteica kā spēcīgs un pieredzes bagāts profesionālis, lielu kultūras darbinieku kolektīvu un kultūras pasākumu vadītājs. Z. Ķergalvi raksturo izaicinošu mērķu izvirzīšana un uz rezultātu sasniegšanu orientēts darbs. Pašvaldības kultūras iestāžu, tostarp trīs muzeju pārraudzībā gūtā darba pieredze lieti noderēs Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja attīstīšanā par vienu no vadošajiem brīvdabas muzejiem Baltijā un Eiropā."

Zanda Ķergalve valsts muzeja vadībai nepieciešamās prasmes un pieredzi ieguvusi, pildot Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktores pienākumus. Apvienībā ietilpst Rīgas Porcelāna muzejs, muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, A. Čaka memoriālais muzejs, kā arī koncertorganizācija Ave Sol, kamerkoris Ave Sol, izstāžu zāle Rīgas Mākslas telpa, Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvalde, kultūras pils Ziemeļblāzma, Rīgas kultūras un atpūtas centrs Imanta, un kultūras centrs Iļģuciems. Iepriekš – profesionālā pūtēju orķestra Rīga direktores p.i., XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku biroja vadītāja vietnieces pienākumus, koncertorganzācijas Ave Sol direktores, Rīgas domes Kultūras departamenta direktora vietnieces, aģentūras Rīga 800 projektu direktores u.c. pienākumus.

Konkursa uzvarētāja vadījusi liela mēroga kultūras projektus un procesus, tostarp starptautiskus – ES programmas Radošā Eiropa apakšprogrammas Kultūra projektu Keramika un tās dimensijas, vadījusi EEZ projekta Rīgas Jūgendstila centra kultūras mantojuma digitalizācija un virtuālā muzeja izstrāde īstenošanu, arī projektu Eiropas kultūras dienas Eiropas Centrālajā bankā, producējusi Imanta un Gido Kokaru 90 gadu jubilejas lielkoncertu Meistars. Dziesma. Leģenda, vadījusi ES programmu Kultūra 2000 projektu 1.Starptautiskais koru konkurss un festivāls Mūzikas iedvesmas lauks.

Zanda Ķergalve Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā ieguvusi ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju. Absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot mākslas bakalaura grādu kultūras teorijas un administrēšanas specialitātē.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LEBM direktora mēnešalga noteikta 2135 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Jau iepriekš ziņots, ka atklātā konkursā uz LEBM direktora amatu pieteicās 16 pretendentu. 

Kā arī iepriekš ziņots, ka pēc dienesta pārbaudes veikšanas muzejā un Latvijas Muzeju padomes iepazīstināšanas ar dienesta pārbaudes komisijas izdarītajiem slēdzieniem, 29. aprīlī, KM izdeva rīkojumu, uzsakot darba līgumu līdzšinējai LEBM direktorei.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja