Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Dabas muzejs kļūs par nacionālas nozīmes muzeju

Valdība 11. augustā lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu Latvijas Dabas muzejam piešķirt nacionālas nozīmes muzeja statusu un no šā gada 1. septembra muzeja nosaukumu mainīt uz "Latvijas Nacionālais dabas muzejs", informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Izvērtējot Latvijas Dabas muzeja pieteikumā sniegto pamatojumu, KM atzina, ka atbilstoši Muzeju likumā noteiktajiem nacionālā muzeja kritērijiem, muzeja krājums teritoriāli, hronoloģiski un tematiski aptver visu valsti un savā profilā ir visnozīmīgākais un vispilnīgākais, tā pētnieciskais darbs nodrošina vispusīgu muzeja krājuma izpēti un pētījumus profilzinātnēs, muzeja ekspozīcijas, izstādes un citi ar muzeja darbību saistītie komunikācijas veidi nodrošina muzeja krājuma pieejamību un vispusīgu izmantošanu sabiedrības izglītošanai un attīstībai, kā arī muzejs veic darbības, kas apliecina šā muzeja kā vadošās institūcijas lomu muzeju nozarē.

Nacionālā muzeja statusa piešķiršana sev līdzi nes muzeja prestiža pieaugumu gan vietējā sabiedrībā, gan ārvalstu sadarbības partneru vidū.

Muzeju nozarē nacionālā muzeja statusa piešķiršana notiek, papildinot muzeja nosaukumu ar jēdzienu "nacionāls". 2005. gadā nacionālas nozīmes muzeja statusu ieguva Valsts Mākslas muzejs pārtopot par Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Vēstures muzejs pārtopot par Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja