Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kultūras ministrei izšķiroša saruna ar kultūras un mākslas profesionāļiem

Kultūras alianse, kas pārstāv apmēram 5000 kultūras un mākslas profesionāļu, aicinājusi uz sarunu kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi, lai publiski noskaidrotu Kultūras ministrijas viedokli par sasāpējušajiem kultūrpolitikas jautājumiem.Kultūras alianses jeb Alianses kultūrpolitikas jautājumu risināšanai, kas apvieno Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociāciju, Radošo savienību padomi un biedrību Laiks kultūrai (nacionālas nozīmes kultūras institūciju vadītāji) un kultūras ministres tikšanās notiks pirmdien, 7.

maijā. Kultūras alianses pārstāvji cer sadzirdēt ministres atbildes uz jautājumiem, kas skar kultūrpolitikas virzienus. Uz tikšanos aicināti arī žurnālisti un citi interesenti."Paredzams, ka Kultūras ministrija būs sagatavojusi vairākas prezentācijas atbildei uz mūsu jautājumiem, taču svarīgi nonākt līdz tiešam dialogam ar ministri un noskaidrot viņas izpratni par kultūras nozari, no kuras viņa šobrīd absurdā kārtā norobežojas. Tāpat nav pārliecības, ka ministre izprot Valsts Kultūrkapitāla fonda darbības principus un milzīgo nozīmi kultūras un mākslas jaunrades procesu nodrošināšanā," norāda Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociāciju pārstāve Zane Kreicberga.Priekšvēsture šai sarunai meklējama 6. aprīlī, kad Kultūras alianse nosūtīja vēstuli kultūras ministrei ar uzaicinājumu tikties, lai apspriestu kultūras nozarei svarīgus jautājumus. 23. aprīlī Kultūras alianse saņēma formālu atbildi no Kultūras ministrijas. Rezultātā tika panākta vienošanās par tikšanos 7. maijā.Galvenie jautājumi, ko Kultūras alianses sagatavojusi Žanetai Jaunzemei-Grendei, skar Kultūras ministrijas komunikācijas stratēģiju ar kultūras sektora pārstāvjiem, Kultūras alianses pārstāvji vēlas noskaidrot konkrētus Kultūras ministrijas ierosinājumus Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeļa maiņai un finansiālās neatkarības atjaunošanai, tāpat dienaskārtībā ir jautājumi par projektu Radošā Latvija un konkrētiem mehānismiem radošo industriju attīstībai starpnozaru griezumā, kultūras profesionāļi cer sadzirdēt atbildes uz jautājumiem par valsts kultūrpolitikas virzienu, īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem un stratēģiju un konkrētiem instrumentiem tās ieviešanai un citiem.Kultūras Alianses un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes tikšanās notiks pirmdien, 7. maijā plkst 11 Arhitektu savienībā Rīgā, Torņa ielā 11.Kultūras alianse jeb Alianse kultūrpolitikas jautājumu risināšanai, ko izveidojušas Latvijas Radošo savienību padome, biedrība Laiks kultūrai un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija, apvieno un pārstāv ap 5000 kultūras un mākslas profesionāļu - vadošo kultūras, mākslas un kultūrizglītības iestāžu un organizāciju vadītājus, māksliniekus, producentus un aktīvistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja