Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Kultūras ministre slēgs sadarbības memorandu ar Kultūras aliansi

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende parakstīs sadarbības memorandu starp Kultūras ministriju, Kultūras aliansi un Nacionālo apvienību, informē Nacionālās apvienības preses sekretāre Ieva Līne.

Trīspusējais sadarbības memorands starp Kultūras ministriju, Kultūras aliansi un Nacionālo apvienību Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK tiks parakstīts pirmdien, 21.maijā plkst. 15 Kultūras ministrijā.

Memoranda parakstīšanā piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Kultūras aliansi apvienojošo organizāciju (Latvijas Radošo savienību padome, Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienība, biedrība Laiks kultūrai) pārstāvji un Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Memorandā iekļauti būtiskākie sadarbības virzieni kultūrpolitikas plānošanā un īstenošanā, kultūras apakšnozaru stratēģijas izstrādē, Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeļu izstrādē un finansējuma piesaistē.

Šī ir pirmā reize, kad Kultūras ministrija ir aicinājusi par kultūras ministra padomniekiem kļūt pārstāvjus no organizācijas (Kultūras alianses), kura apvieno visu kultūras nozari. Tas ļaus nepastarpināti komunicēt ar kultūras nozares profesionāļiem, apzināt būtiskākos izaicinājumus un efektīvi risināt nozares aktuālākos jautājumus, kas saistīti ar finansējuma piesaisti, izvirzot konkrētu mērķu un prioritātes, iegūstot kultūrai kā prioritātei adekvātu finansējumu.

"Ir svarīgi, lai šī jaunā iniciatīva īstenotos reālos, nozarei svarīgos darbos un kļūtu par labu piemēru veiksmīgai ilgtermiņa sadarbībai starp ministriju un nozari. Un tas ir atkarīgs no visām iesaistītajām pusēm," akcentē Ž. Jaunzeme-Grende.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) vadībā SIA Rere meistari sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja