Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Vampīra mūžīgā mīlestība

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Balets. Latvijas Nacionālās operas un baleta jauno sezonu 10. septembrī atklās horeogrāfa Kšištofa Pastora baleta Drakula pirmizrāde. Neoklasiskais balets ar Vojceha Kilara mūziku un Pāvela Hinovska libretu tapis pēc Brema Stokera romāna motīviem. Iestudējuma muzikālais vadītājs – Mārtiņš Ozoliņš. Lomas atveidos Raimonds Martinovs, Antons Freimans (Drakula vecumā), Viktors Seiko, Filips Fedulovs (Drakula jaunībā), Jūlija Brauere, Sabīne Strokša un Jolanta Lubēja (Mīna), Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs (Džonatans), Ieva Rācene, Annija Kopštāle (Lūsija). Drakulas pirmizrāde notika 2018. gadā Rietumaustrālijas baletā Pērtā. "Lasot Stokera romānu, sapratu, ka šis stāsts ir par gadsimtiem ilgu mīlestību, kas ir stiprāka par bailēm. Drakula upurē savu mūžīgo dzīvi, lai glābtu Mīnu – sievieti, kura ir viņa mirušās sievas līdziniece un pret kuru viņš jūt mūžīgu mīlestību," stāsta horeogrāfs. 

Drakula 
LNOB 10., 11., 12.IX, 8., 9.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–65

***

Pirmizrāde. Režisore Ināra Slucka Nacionālā teātra Aktieru zālē iestudējusi Harolda Pintera drāmu Nodevība. Šķietami klasisko mīlestības trijstūri un ar to saistīto nodevības jēdzienu Harolds Pinters paceļ daudz sarežģītākā pakāpē. Nodot otru cilvēku vienmēr ir nodot arī sevi, un tas nes līdzi gan vilšanos sevī un citos, gan nepatiku, gan dusmas par visu paveikto un to, kas nav izdarīts. Lomās: Inga Misāne-Grasberga, Kaspars Aniņš, Egils Melbārdis un Mārcis Maņjakovs. 

Nodevība 
Nacionālā teātra Aktieru zālē 10., 12., 15., 17.IX, 12., 22., 28.X plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 28

***

Festivāls. Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā Rīgas Domā skanēs mūsdienu amerikāņu komponistu Džona Adamsa un Džona Lutera Adamsa mūzika. Uzstāsies Valsts akadēmiskais koris Latvija un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Māra Sirmā vadībā. 

Koncerts
Rīgas Domā 11.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Pirmizrāde. Eiropā pazīstamā ungāru režisore Ildiko Gāšpāra Dailes teātrī iestudējusi Ežēna Jonesko komēdiju Degunradži. Tas ir melnā humora piesātināts stāsts par cilvēka spēju palikt pašam pat visabsurdākajos apstākļos. Lomās: Toms Veličko, Lauris Dzelzītis, Anete Krasovska, Juris Bartkevičs, Ģirts Ķesteris, Vita Vārpiņa, Artūrs Skrastiņš, Indra Briķe, Ieva Segliņa, Juris Strenga, Dainis Gaidelis un Aldis Siliņš. 

Degunradži
Dailes teātra Lielajā zālē 9.IX, 8., 9.X, 12., 13.XI plkst. 18  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

Festivāls. Dzintaru koncertzālē notiks kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls, kurā tiks svinēta kolektīva 25 gadu jubileja un vijolnieka Gidona Krēmera 75 gadu jubileja. Pie pults stāsies azerbaidžāņu diriģents Fuads Ibrahimovs. 10. septembra koncertā līdzās Gidonam Krēmeram piedalīsies pianiste Agnese Egliņa, vijolniece Madara Pētersone, čelliste Magdalēna Ceple un sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs. Programmā – Leras Auerbahas, Viktora Kisina, Gijas Kančeli, Pētera Plakida un Kristapa Pētersona opusi. 11. septembrī Gidons Krēmers spēlēs Roberta Šūmaņa Vijoļkoncertu. Skanēs arī Fikreta Amirova Kamersimfonija, trīs daļas no Georga Pelēča Ziedu svītas un Friderika Šopēna Otrais klavierkoncerts (solists Georgijs Osokins). 

Kremerata Baltica
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 10., 11.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

Pirmizrāde. Piektdien, 10. septembrī, Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks režisora Pētera Krilova iestudējuma Dublinieši Miera ielā pirmizrāde. Dramatizējumā izmantoti īru rakstnieka Džeimsa Džoisa darbi. Aktieri šajā izrādē balansēs uz plānās robežpārejas no lomas lomā un brīžiem "iebrauks" šķietamā paštēlā. Iestudējumā spēlēs JRT zvaigznes un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas 4. kursa studenti.

Dublinieši Miera ielā
JRT Lielajā zālē 10., 11., 12., 14., 15.IX plkst. 19, 12., 13., 14.X plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja