Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Fadu melodijas trāpa sirdī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Folklora. Sestdien, 28. maijā, Liepājā uzstāsies fadu dziedātāja Sara Korrēja no Portugāles. Kopš slavenās portugāļu izpildītājas Marizas pirmajiem koncertiem Latvijā vairāk nekā pirms divdesmit gadiem smeldzīgais, sirdi plosošais fadu šeit ir kļuvis par īpaši iecienītu žanru. Tagad publika varēs iepazīt vēl vienu žanra pārstāvi. Kritiķi uzskata, ka Sara Korrēja ir atradusi vidusceļu starp tradicionālo, emocionāli drūmo fadu un tā moderno iemiesojumu, kas ir daudz gaišāks. Sara ir uzaugusi fadu dziedātāju ģimenē un no agras bērnības apguvusi šo žanru fadu namos Portugālē. 13 gadu vecumā Sara uzvarēja jauno fadu dziedātāju konkursā. Liepājā skanēs gan tradicionālais fadu, gan dziesmas no mākslinieces albumiem Sara Correia un Do Coração, kas tika nominēts balvai Latin Grammy.

Sara Korrēja
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 28.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Koncerts. Sestdien, 28. maijā, Latgales vēstniecība Gors svinēs savu devīto dzimšanas dienu. Koncertā Gaismas lāse piedalīsies Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava un pianists Reinis Zariņš. Pirmajā daļā Gora foajē Jāņa Ivanova vokalīzes saspēlēsies ar Imanta Zemzara klavierminiatūrām. Koncerta otrajā daļā Gora Lielajā zālē skanēs spēkpilnās dziesmas no iecerētā, taču nerealizētā Mārtiņa Brauna jubilejas koncerta Mārtiņrozes un novembris.

Gaismas lāse
Latgales vēstniecībā Gors 28.V plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Šovs. 1. jūnijā Mežaparkā uzstāsies Lasvegasas rokgrupa Imagine Dragons. Jaunākajai klausītāju paaudzei Imagine Dragons ļoti patīk, taču rūdītiem melomāniem kolektīva daiļradē atrast jebko oriģinālu tikpat kā neizdodas.

Imagine Dragons
Mežaparka Lielajā estrādē 1.VI plkst. 19 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 69–269

***

Pirmizrāde. Četrus vakarus aktieri Ingeborga Dapkunaite un Džons Malkovičs kāps uz Dailes teātra skatuves, lai spēlētu franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa lugā Kokvilnas lauku vientulībā, ko iestudējis krievu režisors Timofejs Kuļabins (lugas iestudējuma pirmizrāde notika 1987. gadā Parīzē Patrisa Šero režijā). Izrāde notiks angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 2023. gadā iestudējums dosies Eiropas turnejā.

Kokvilnas lauku vientulībā
Dailes teātrī 28., 29.V plkst. 18, 30., 31.V plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 75–120

***

Rokenrols. Piektdien, 27. maijā, Liepājas Jūrmalas parkā atdzims divas leģendāras kultūrvietas – atjaunotā koncertestrāde Pūt, vējiņi! un klubs Kursa. No plkst. 22 līdz rīta gaismai estrādes atklāšanu varēs svinēt klubā Kursa pašā jūras krastā. Klubs 60. gadu beigās tika atklāts zvejnieku kolhoza Boļševiks paspārnē, un tā ēka ir viens no spilgtākajiem padomju modernisma arhitektūras piemēriem, kas saglabājis savu autentisko iekārtojumu un garu. Piektdien šeit uzstāsies Ainars Virga, Zigfrīds Muktupāvels, Andris Ērglis, Uldis Marhilevičs un Carnival Youth. Kopā ar grupu The Hobos muzicēs Ralfs Eilands. Spēlēs DJ Eduards Švāns un Roberts Gobziņš, atmiņu stāstos dalīsies Jānis Šipkēvics seniors.

Ballīte 
Klubā Kursa Liepājā 27.V plkst. 22
Biļetes www.aula.lv EUR 26,20

***

Viesizrāde. 1. jūnijā Dailes teātrī notiks Kijivas Drāmas un komēdijas teātra viesizrāde – dramaturģes Natālijas Vorožbitas luga Sliktie ceļi Tamāras Trunovas režijā. Tā vēsta par cilvēkiem Donbasa karā. Rīgā Kijivas teātra kolektīvs apvienosies pirmo reizi kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī. Ukrainas valdība ir atļāvusi iestudējuma dalībniekiem vīriešiem izbraukt no valsts, lai izrādi varētu parādīt Eiropā.

Sliktie ceļi
Dailes teātrī 1.VI plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja