Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Izcilā pianista Dmitrija Baškirova atklātās meistarklases jaunajiem mūziķiem

15., 16. un 17. jūlijā no plkst. 10 līdz plkst. 14.30 Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks pianista Dmitrija Baškirova atklātās meistarklases, informēja akadēmijas pārstāve Jana Lāce.

Dmitrijs Baškirovs ir Karalienes Sofijas augstākās mūzikas skolas (Madride, Spānija) profesors kopš 1991. gada. Daudzu patlaban globāli slavenu pianistu skolotājs - viņu vidū ir arī mūsu Vestards Šimkus. Baškirovs bieži vada starptautiskas meistarklases Parīzes Nacionālajā konservatorijā, Zalcburgas Mozarteum vasaras skolā, Sanktpēterburgas Mūzikas namā un Savonlinnā (Somija). Strauju ievērību guvušais Maskavas konservatorijas audzēknis kļuva par tās mācībspēku jau 1957. gadā, kopš 1977. gada ir Konservatorijas profesors. Dmitrijs Baškirovs ir arī Šanhajas konservatorijas (Ķīna) Goda profesors un Žana Sibēliusa Akadēmijas (Somija) Goda doktors, daudzu klavierspēles konkursu žūrijas loceklis.

Sajūsmināts par Latvijas jaunajiem mūziķiem, maestro Dmitrijs Baškirovs Rīgā atgriežas atkārtoti. Lai meistarklases būtu interesantas ne tikai profesoram, bet arī klausītājiem, meistarklašu aktīvos dalībniekus iepriekš atlasīja Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedra. Pie ekskluzīvās iespējas absolūti bez maksas konsultēties un rādīt savu klavierspēles prasmi pasaules mēroga profesoram šoreiz tikuši astoņi jaunie pianisti: Jeļizaveta Terentjeva, Georgijs Osokins, Katrīna Gupalo, Dainis Tenis, Zane Rubesa,  Sintija Šteinkopfa, Daumants Liepiņš un Antoņina Suhanova.

Piedāvātās meistarklases ir atklātas un bez maksas pieejamas arī ikkatram interesentam. Pasaulslavenā pianista un pedagoga viesošanās Rīgā notiek Salacgrīvas IV Starptautiskā klasiskās mūzikas festivāla ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja