Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grāmatu svētkos notiks tekstu maratons un atvērs vairākas grāmatas

Nedēļas nogalē no 23.līdz 25.oktobrim Rīgas Kongresu namā norisināsies Grāmatu svētki. Lasītāji varēs iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, kā arī piedalīties dažādos pasākumos. Ieeja visos - bez maksas.Rīgas Grāmatu svētki tiks atklāti 23.oktobrī plkst. 13. Plkst.14 304.auditorijā notiks apaļā galda diskusija “Latviešu valoda – 300 vārdi vai vairāk?”.

Savukārt plkst.16  profesore Janīna Kursīte un apgāds “Madris” atvērs rakstu krājumu “Baltu un slāvu kultūrkontakti”, varēs tikties ar krājuma veidotājiem un rakstu autoriem, uzstāsies Suitu sievas un baltkrievu tautas ansamblis. 24.oktobrī 301.auditorijā plkst.11 atvērs igauņu rakkstnieka Andrusa Kivirehka grāmatu bērniem “Sirli, Sīms un noslēpumi”, piedalīsies tulkotāja Maima Grīnberga, Jaunā Rīgas teātra aktieri, bērni varēs baudīt igauņu saldējumu un multfilmas.Plkst.12 sāksies tekstu maratons “Lasām – Domājam – Dzīvojam”, kurā pēc izdevniecības “Dienas Grāmata” iniciatīvas gan rakstnieki, gan lasītāji uzstāsies katrs ar 4min priekšlasījumu par katraprāt nozīmīgāko pēdējo gadu latviešu literatūras izdevumu, kuru katrs pilnīgi subjektīvi kā lasītājs uzskata par labāko un noteikti iesaka citiem šajos grāmatu svētkos sameklēt pie izdevējiem un noteikti izlasīt. Klausītājiem būs iespēja uzzināt Ineses Zanderes, Andra Zeibota, Gundegas Repšes, Ievas Zoles, Normunda Naumaņa, Daces Meieres, Venta Zvaigznes, Daces Rukšānes un daudzu citu literatūras erudītu personīgos favorītus, ko viņi no sirds iesaka citiem.Plkst.13 tiks atvērta izdevniecības “Pētergailis” grāmata “Baraks Obama. Melnais Kenedijs”, notiks diskusija par Latvijas vietu pasaules politikā, kā arī ASV un Latvijas politiskās vēlēšanu cīņas atšķirīgajām un kopīgajām iezīmēm. Plkst.14 Latvijas Grāmatizdevēju asociācija prezentēs jaunu grāmatu datu bāzi, savukārt plkst.15 sāksies Pavārgrāmatu pēcpusdiena.Savukārt 304.auditorijā 24.oktobrī tiks atvērtas vairākas grāmatas.


Plkst.11 notiks pasākumus par godu Agatas Kristi 120 gadu jubilejai.

Plkst.12 atvērs Lindas Dumpes grāmatu “Latviešu tautas ēdieni”, būs arī ēdienu degustācija kopā ar LU vēstures institūtu, apgādu “Zinātne” un folkloras kopu “Savieši”.

Plkst.13 atvērs Aivara Kļavja romānu cikla “Viņpus vārtiem” trešo grāmatu “Piesmietais karavīrs”, piedalīsies etnomūziķe Zane Šmite.

Plkst.14 Andris Sproģis stāstīs par Irmu Grebzdi un savu  grāmatu “Ar Dieva čukstu ausī.

Plskt. 15 notiks dzejnieces Mairas Asares prozas grāmatas "Sieviešu zona" prezentācija ar sarunām par taustāmo robežšķirtni starp iekšējo un ārējo pasauli. Cienastā vīns, ūdens, rupjmaize un šokolāde. Piedalās autore Maira Asare un viņas bruņinieki Kārlis Vērdiņš, Sergejs Moreino un Arvis Kolmanis.

25.oktobrī 301.audiotrijā no plkst.11 notiks nodarbības par dzeju pusaudžiem, plkst.13 prezentēs Ideju Foruma bibliotēku. Savukārt 304.auditorijā no plkst.11 bērni varēs z;īmēt, stāstīt un spēlēt pasakas kopā ar Ilzi Ramani un Maiju Laukmani. Plkst.12 notiks igauņu dzejas grāmatām veltīts pasākums, kurā piedalīsies Guntars Godiņš un Jāks Jeerīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja