Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Festivāls Laiks dejot stiprinās Baltijas un Balkānu reģiona mākslinieku draudzību

Šogad Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot notiks Rīgā un Ventspilī no 18. līdz 22. jūnijam, kā arī augustā. Plānotas pop-up izrādes, pasākumi tiešsaistē, kā arī klātienes izrādes ar skatītājiem. Visas festivāla norises jūnijā būs pieejamas bez maksas

Laiks dejot 2021 pievērsīsies tēmai Dienvidi, kas ir trešā tēma festivāla triju gadu koncepta ciklā un ļaus iepazīt spilgtus Balkānu reģiona laikmetīgās dejas pārstāvjus. Programma Balkānu ģimene izstrādāta sadarbībā ar Slovēnijas laikmetīgās dejas un performances festivālu Exodos

Festivāls Laiks dejot vēlas aktualizēt un iekustināt Baltijas un Balkānu valstu laikmetīgās dejas mākslinieku un organizāciju sadarbību un pieredzes apmaiņu. Jūnijā pasākumos piedalīsies mākslinieki no Slovēnijas, Čehijas un Albānijas, savukārt augustā ir gaidāmas Kosovas, Horvātijas un Ziemeļmaķedonijas mākslinieku izrādes. Īpašs notikums būs Slovēnijas un Latvijas dejas mākslinieku izrāde Inter/view 19. jūnijā. 

Būtiska festivāla sastāvdaļa ir Latvijas laikmetīgās dejas prezentācija. Programmā ir iekļautas Kristīnes Brīniņas, Anetes Tambakas, Jāņa Putniņa, Naura Miķeļa Gobas un Aigara Larionova, kā arī Ievas Gaurilčikaites-Santas un Krišjāņa Santa un citu autoru izrādes. Festivāla notiks ārvalstu pasniedzēju vadītas meistarklases, dejas improvizācijas džemsesija un diskusija.

Rīgā festivāla norises vietas būs Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, mākslas centrs Noass uz AB dambja un telpa Podi un podi. Ventspilī pasākumi tiks rīkoti sadarbībā ar teātra namu Jūras vārti. Šoreiz izrādes un meistarklases lielākoties notiks brīvdabas apstākļos. Meistarklases epidemioloģisko ierobežojumu dēļ būs pieejamas tikai profesionāļiem.

Visi festivāla pasākumi būs pieejami bez maksas, klātienes izrāžu apmeklētājiem būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts vai negatīvs testa rezultāts, kā arī personību apliecinošs dokuments.

Informācija: festivāla feisbuka vietnē un mājaslapā www.laiksdejotfestivals.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja