Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar koncertuzvedumu Pasaka par Skalbi Radio NABA svinēs savu 18. jubileju

"Kāpēc vairot skumjas, lai vairojas prieks!," ar šiem Kārļa Skalbes vārdiem LR6 - LU Radio NABA -, svinot 18 gadu jubileju, ikvienu aicina audio tiešsaistē 3. decembrī plkst. 20, vēlāk arī TV ekrānos vērot lieluzvedumu Pasaka par Skalbi, kas tiks raidīts no Radio NABA jubilejas televīzijas studijas kultūras pilī Ziemeļblāzma, informēja Radio NABA projektu vadītāja Anete Enikova.

Kārlis Skalbe savās pasakās meklēja prieku visskumjākajos laikos, spēku, lai pārvarētu netaisnības un postu. Koncertuzvedums Pasaka par Skalbi atspoguļos gan Radio NABA 18. skanēšanas gadus, pārmaiņas, spītību, gan ticību nekomerciāla un alternatīva radio idejām.

Pasaka par Skalbi ir Ģirta Šoļa režijā veidots divas stundas garš audiovizuāls koncertuzvedums, kas 3. decembrī plkst. 20 tiks raidīts no Radio NABA jubilejas televīzijas studijas kultūras pilī Ziemeļblāzma. Tas būs ceļojums Skalbes pasaku, varoņu un ideju pasaulē, kurā par pavadoņiem kļūs jaunie aktieri Rihards Zelezņevs un Agris Krapivņickis, bet muzikāli tā būs atgriešanās pie NABA MUSIC 2019. gadā izdotās interpretāciju izlases Skalbe. Dzirnavās. Šajā vakarā uz skatuves kāps Imants Daksis, Juris Kaukulis, Evija Vēbere un Toms Mikāls, Elizabete Balčus, Inokentijs Mārpls, Oranžās brīvdienas un Roberts Gobziņš.  Mākslinieku ansambli papildina audiovizuālo risinājumu mākslinieki - Klāra Grundšteine, Valters Mednieks un Kaspars Kalniņš.

Radio NABA ēterā dzima Latvijas Universitātē 2002. gadā 1. decembrī plkst. 12. Arī šajā gadā 1. decembrī radio programma būs svētku noskaņās, tomēr ievērojot valstī noteikto ārkārtas stāvokli, šogad izpaliks koncertmaratons no Radio NABA studijas. Patlaban Radio NABA programmā pieejams 51 regulārs raidījums, kuru veidošanā iesaistījušies teju simts personību – radio instruktori.

Jubilejas koncertuzvedums Pasaka par Skalbi būs klausāms Radio NABA ēterā 95.8 FM, interneta tiešraidēs naba.lv un latvijasradio.lv, kā arī skatāms TV24 programmā. Pasākums top sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Latvijas Radio, Rīgas domi, Kultūras pili “Ziemeļblāzma” un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja