Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Akustisko koncertzāli Kongresu nama teritorijā varētu izveidot, ja pieļautu esošās ēkas paplašināšanu

Akustisko koncertzāli Rīgas Kongresu nama teritorijā varētu izveidot, ja tiktu pieļauta esošās ēkas paplašināšana, secināts arhitekta izpētē.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, Rīgas dome apņēmusies iespējami īsā laikā izvērtēt izteiktos priekšlikumus ēkas paplašināšanai un apzinātos paplašināšanas ierobežojumus.

Savukārt Kultūras ministrija esot apņēmusies runāt ar arhitektūras profesionāļiem par Kongresu nama pārbūves ieceres tālākas attīstīšanas iespējām.

Kongresu nama paplašināšanas jautājums neesot viennozīmīgi vērtējams, ņemot vērā tā kultūrvēsturiski vērtīgās ēkas statusu, nama atrašanos pilsētas apstādījumu teritorijā ar būtisku ekoloģisko, telpisko un kultūrvēsturisko nozīmi, kā arī ņemot vērā nepieciešamību pārvietot zem teritorijas esošos maģistrālos elektroapgādes inženiertīklus.

Pašlaik turpinās pašvaldības sarunas ar Kultūras ministriju par nacionālās akustiskās koncertzāles izvietošanu Rīgas Kongresu namā, bet gala lēmumi par Kongresu nama tālāko nākotni vēl nav pieņemti.

Kongresu nama ēkas apsaimniekotājs Rīgas nami 2020. gadā sāka gatavošanos nama pārbūvei. Vienlaikus pēdējo nedēļu laikā aktualizējies jautājums par Kongresu namu kā iespējamo vietu koncertzālei.

"Esmu gandarīts, ka ar Rīgas domi veidojas auglīgs dialogs, kas koncertzāles jautājumā nav bijis ne ar iepriekšējo Rīgas domes sasaukumu, ne pagaidu administrāciju. Lai gan vēl ir daudz darāmā, t.sk. diskutējami un izvērtējami iezīmētie riski par novietnēm, šī sadarbība vieš cerības par to, ka galvaspilsētā beidzot būs nacionālā akustiskā koncertzāle," akcentē kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

"Ļoti pozitīvi vērtējams ir tas, ka pašvaldības dialogs ar Kultūras ministriju kļuvis daudz aktīvāks, un tāds, kas vērsts uz kopīga mērķa sasniegšanu. Nacionālās akustiskās koncertzāles izveide Kongresu namā var kļūt par risinājumu, kas būs atbilstošs rīdzinieku, visu Latvijas iedzīvotāju, kā arī mūzikas profesionāļu interesēm," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja