Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aicina iesaistīties Brīvības pieminekļa izgaismošanas koncepcijas publiskajā apspriešanā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā publiskajai apspriešanai izstādīta Brīvības pieminekļa izgaismošanas arhitektoniskā koncepcija. Sabiedrības apskatei tā būs pieejama līdz pat augusta beigām, turpmāk tā būs pieejama vairākās bibliotēkās Latvijā. Brīvības pieminekļa izgaismošanas arhitektoniskā koncepcija aplūkojama arī fonda mājaslapā www.brivibaspiemineklis.lv.

Lai izgaismotu Brīvības pieminekli, Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds 2019. gadā uzsāka labdarības kustību Gaisma mūsu brīvībai! Gada laikā, pateicoties ziedotājiem un sabiedrības atbalstam, sagatavota arhitektoniskā koncepcija un būvprojekts minimālā apjomā Latvijas arhitekta Austra Mailīša un gaismu mākslinieka Normunda Bļasāna vadībā, respektējot šī ansambļa vēsturisko, oriģinālo ieceri. Ikviens tiek aicināts izteikt savu viedokli, sūtot jautājumus un komentārus uz e-pastu [email protected].

Brīvības ielas bulvāris ar Brīvības pieminekli sākumā ir unikāla pilsētbūvnieciskā ansambļa Bulvāru loks sastāvdaļa, kas veidots 19. gs. vidū. Bulvāru loks – tā arhitektoniskie un ainaviskie elementi ir aizsargājamas vērtības. Saeima ar likumu nostiprinājusi Brīvības pieminekļa piederību Latvijas valstij. Noslēgts trīspusējs sadarbības līgums starp Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu, Rīgas pieminekļu aģentūru un Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi, lai, apvienojot kompetences, organizētu Brīvības pieminekļa izgaismošanas un tā apkārtnes labiekārtošanu vēsturiskajā Brīvības ielas bulvārī.

Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda mērķis ir nodrošināt Brīvības pieminekļa izgaismošanu, izmantojot jaunākās gaismu tehnoloģijas, lai visos gadalaikos būtu redzama un izgaismota brīvības aleja. Lai tautas brīvības simbolam izveidotu apgaismojumu un trīs zvaigznes mirdzētu arī tad, ja tumšs visapkārt.

Brīvības pieminekļa izgaismošana plānota trīs dažādās noskaņās - ikdienas apgaismojums, kas iedegas līdz ar tumšā laika iestāšanos; svētku izgaismojums, ko izmanto valsts svētkos vai citos svinīgos, tajā skaitā ar valsts protokolu saistītos sarīkojumos; īpašais izgaismojums, kas radīs māksliniecisko baudījumu. Lai šo mērķi sasniegtu, tiek organizēta līdzekļu vākšana, sabiedrība aicināta ziedot un iesaistīties koncepcijas apspriešanā. 

 

Top komentāri

Juzis
J
Domaju, ka sis ir loti labs un vajadzigs projekts. Zatlers, kops uzsaka jaukties pa politiku, sava muza bus veicis vismaz vienu labu darbu, jo stulbus, noziedzigus likumus, kuri versti pret latviesu naciju un Latvijas valsti vins ir daudz legalizejis ar savu parakstu, kalpojot Latvijas zaglu bandam- politiskajam partijam. Ipasi noziedzigo likumu legalizetaja bija Vikene, vina nozaga no Latvijas valsts teritoriju Abreni un to uzskinkoja Krievijai, vinas vadiba Latvija tika iegrusta ES uz visnetaisnigakajiem noteikumiem, Latvijas zemnieki sanem ES visniecigakas subsidijas.....bet Vikene sanem visadas a kas privlegijas, 3000€/ menesi lielu pensiju...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja