Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aicina iegādāties "agro putnu" biļetes, lai atbalsītu festivālu Komēta

Līdz 15. aprīlim – pūļa finansēšanas vietnē Indiegogo iespējams iegādāties “agro putnu” biļetes uz festivālu Komēta, vienlaikus atbalstot festivālu, lai tas varētu notikt, informēja festivāla pārstāve Sanita Rībena.

Lai festivāls varētu notikt vēlamajā formātā, līdz 15. aprīlim savs atbalsts, nopērkot biļeti, ir jāapliecina 900 ziedotājiem. Atbalstīt festivālu var, iegādājoties biļeti (vai arī vairākas) pūļa finansēšanas vietnē Indiegogo. Visa saziedotā nauda tiks novirzīta mākslinieku honorāriem, ceļa izdevumiem, skaņu tehnikas nodrošināšanai un festivāla teritorijas iekārtošanai.

Festivāls notiks no 7. līdz 9. jūlijam, tāpat kā iepriekšējā gadā tas norisināsies Daugavgrīvas cietoksnī un iemiesos vērtības, par kurām runā – cieņu pret vidi, kultūru, vēsturi un vienam pret otru.

Komēta ir neatkarīgs festivāls, tas vēlas saglabāt pilnu atbildību par saturu, ko piedāvā festivāla dalībniekiem. Festivālā nebūs produktu izvietojuma vai reklāmas, un tas izturas ar lielu cieņu pret vēsturisko vidi, kurā notiek. Tam nepieciešami alternatīvi finansiāli risinājumi, jo festivāls Komēta nepārdod savu auditoriju uzņēmumiem, kas manipulētu ar viņu izvēlēm.

“Ja mēs gribam festivālu bez reklāmām un plastmasas, tie esam mēs paši, kas to var vai nevar padarīt iespējamu. Šis festivāls ir iespējams tikai tad, ja mēs visi, kas sapņojam līdzīgus sapņus – par dzīvu, radošu, pasaules ritmā pulsējošu, nekomerciālu notikumu – no sapņiem pārejam pie darbiem. Patlaban notiek sarunas ar māksliniekiem un mākslinieku apvienībām no Vācijas, Nigērijas, Dienvidāfrikas, Norvēģijas, Francijas, Krievijas, Spānijas, Ukrainas. Tas, vai šie mākslinieki varēs atbraukt, šobrīd ir atkarīgs no visiem mums. Vēlies festivālu – atbalsti to jau tagad,” uzsver festivāla Komēta pārstāvis Dāvis Kaņepe.

2016. gadā festivāls Komēta notika pirmoreiz. Festivāls tika nominēts LSM kultūras balvai kā 2016. gada pārsteigums, kā arī saņēma simpātiju balvas no biedrības Ascendum un sarunu festivāla Lampa neatkarīgajā pilsētas balvu Rīgas metrs apbalvošanas ceremonijā.

2017. gada Komētā būs bagātīgs dzīvās un elektroniskās mūzikas klāsts, Komētas Akadēmija, laikmetīgais cirks, ekoloģiska pārtika un negaidīti pārsteigumi. Jau tradicionāli pēdējā dienā – svētdienā - festivāls Komēta būs pieejams ik vienam apmeklētājam bez maksas ar īpašu programmu gan bērniem, gan senioriem.

2016. gadā vairāk nekā 250 cilvēku ziedoja vismaz vienu dienu salas sakopšanai. Festivāla Komēta  mērķis ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā kultūras un domāšanas vietu un rosināt publiskas diskusijas par tā nākotnes attīstības vīzijām. Aicinām arī visus interesentus piedalīties salas sakopšanā Lielajā talkā 22. aprīlī.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja