Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā. Dailes teātris un LNSO aicina uz krāšņu koncertuzvedumu

Dailes teātris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ielūdz uz īpašu Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedumu Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā ar Dailes teātra aktieru, kora Kamēr... un publikas iemīļotu solistu piedalīšanos.

Koncertuzvedums Dailes teātra Lielajā zālē būs skatāms līdz 6. janvārim. Pirmajā daļā tiks izrādīts brīnišķīgais Čārlza Dikensa stāsts Ziemassvētku korālis britu komponista Nīla Brenda aranžijā, bet otrajā daļā skanēs mūzika no Kurta Veila leģendārā mūzikla Lēdija tumsā ar Airas Gēršvina tekstiem. Koncertuzveduma muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Poga, režisors – Viesturs Kairišs. Muzikālos stāstus LNSO pavadījumā izdziedās solisti Marlēna Keine, Irma Pavāre, Emīls Kivlenieks un Daumants Kalniņš, kā arī Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi. Uz skatuves būs arī spožs aktieru ansamblis: Lidija Pupure, Indra Briķe, Olga Dreģe, Dārta Daneviča, Ērika Eglija-Grāvele, Klāvs Kristaps Košins, Katrīna Griga, Ģirts Ķesteris, Dainis Gaidelis, Artis Robežnieks un Kārlis Arnolds Avots.

"Šis būs ekskluzīvs mākslas notikums Dailē, jo pirmo reizi uz Dailes skatuves Ziemassvētku koncertuzvedumā kopā ar mūsu labāko aktieru ziedu būs pilns simfoniskā orķestra sastāvs, turklāt abi koncertuzvedumā iekļautie darbi Latvijā šādā formātā izskanēs pirmo reizi," Dailes teātra direktors Juris Žagars sola brīnišķīgu māksliniecisku piedzīvojumu.

Nīla Brenda Ziemassvētku korāļa pamatā ir Čārlza Dikensa stāsts, ko pats rakstnieks nodēvējis par Ziemassvētku spoku stāstu. Skopuļa Ebenīzera Skrūdža Ziemassvētku nakts sapņi vērtīsies muzikālā pārdzīvojumā, lai pieaugušie atgūtu zaudēto prieku par vienkāršo, bet nozīmīgo. To caurstrāvo cilvēcība un siltums. Savukārt Kurta Veila mūzikla Lēdija tumsā varone Liza Eliote atklāj savu sapņu patieso jēgu: viņa grib būt ne tikai savā profesijā izcila, bet arī mīlēta un mīloša sieviete. "Kurta Veila meistarīgie un asprātīgie mūzikli ir liels retums uz Latvijas skatuvēm. Lēdija tumsā ir izcils šī žanra paraugs, un šogad tas pirmoreiz skanēs Latvijā. Būs dzirkstoši!" sola uzveduma muzikālais vadītājs un diriģents Andris Poga, kura vadībā LNSO savulaik Vecgada koncertos sajūsmināja klausītājus ar Leonarda Bernsteina mūziklu Brīnišķā pilsēta.

Koncertiestudējuma veidošanā piedalās arī diriģents Guntis Kuzma, kora Kamēr… diriģents Jurģis Cābulis, muzikālais konsultants Juris Vaivods, scenogrāfe Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, horeogrāfe Jana Jacuka, koncertmeistare Ilze Dzenīte, producente Kristīne Mūrmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja