Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmieras teātris rīkos labdarības izrādi vakcinētajiem medicīnas darbiniekiem

Valmieras teātris, piedaloties pilotprojektā un Latvijā izmēģinot sarīkot epidemioloģiski drošus kultūras pasākumus Covid-19 pandēmijas apstākļos, pateicībā par pandēmijas laika rūpēm 12. jūnijā rīkos labdarības izrādi vakcinētajiem medicīnas darbiniekiem, īpaši uzrunājot Vidzemes slimnīcas personālu un Valmieras ģimenes ārstus, informēja teātra pārstāve Marta Cekule.

Nozarē strādājošajiem plkst. 13 tiks spēlēts teātra jaunākais Lielās zāles iestudējums Treisija Letsa Osedžas zeme, kas iekšējo pirmizrādi Dž. Dž. Džilindžera režijā piedzīvoja maijā, un šī būs pirmā satikšanās ar skatītājiem.

Savukārt uz vakara izrādi Latvijas lepnums. Un aizspriedumi plkst.18.30, kas arī tiek spēlēta šī pilotprojekta ietvaros, biļetes iespējams nopirkt visiem skatītājiem.

Valmieras teātra direktore Evita Sniedze uzsvēra, ka vakcinācija pret Covid-19 ir iespēja sabiedrībai dzīvot drošāk un pārvarēt krīzi, kurā esam nonākuši.

"Kultūras nozare Covid-19 krīzē darbojas ar augstu atbildības sajūtu, un šobrīd esam patiesi priecīgi par iespēju atgriezties pie sava skatītāja. Ar pateicības izrādi mediķiem, kas visu šo laiku ir pašaizliedzīgi strādājuši mūsu labā, vēlamies pateikt paldies, kā arī iedrošināt Latvijas iedzīvotājus," pauda Sniedze.

Teātra pārstāve norādīja, ka pilotprojekta uzdevums ir pārbaudīt praksē Covid-19 sertifikātu izmantošanu vakcinētām un vīrusu izslimojušām personām un izzinātu, kā epidemioloģiski droši rīkot kultūras pasākumus arī vēl nevakcinētiem iedzīvotājiem pirms 15. jūnijā, kad paredzēts atsākt kultūras pasākumu klātienes apmeklējumus.

Pilotprojekta izrādes var apmeklēt tie skatītāji, kuri var uzrādīt derīgu vakcinācijas, izslimošanas vai testēšanas sertifikātu. Testēšanas sertifikātam jāatbilst vismaz vienai no šādām prasībām - pēdējo 48 stundu laikā ir veikts Covid-19 tests, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs, pēdējo sešu stundu laikā pirms pasākuma norises veikts SARS-CoV-2 antigēna tests un tas ir negatīvs. Tāpat jāņem vērā, ka pasākuma apmeklētājiem ir jālieto sejas maskas visā pasākuma norises laikā, arī telpās ārpus skatītāju zāles.

Covid-19 testu būs iespējams veikt arī uz vietas, iepriekš to piesakot un savlaicīgi ierodoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja