Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Valmieras teātris 4. augustā sāks jauno sezonu

Augustā, pirms Valmieras teātra rekonstrukcijas uzsākšanas, skatītāji varēs apmeklēt četrus iestudējumus Apaļajā zālē, to vidū būs Deivida Lindsija-Ebeira Labie cilvēki, Stīvena Karama Ģimene, sociāli aktīvā izrāde Latvijas lepnums. Un aizspriedumi un Māras Zālītes Dzīvais ūdens

Mārtina Makdonas melnā komēdija Inišmoras leitnants no teātra skatuves atgriezīsies pilsētvidē, kā skatītāji to iepazina pagājušā gada Valmieras Vasaras teātra festivālā, – šoreiz tā būs skatāma Plostnieku ielā 12. 

Izrādes teātrī varēs apmeklēt tikai pilnībā vakcinētas vai pēdējos sešos mēnešos Covid-19 pārslimojušas personas, savukārt, dodoties uz izrādēm pilsētvidē, būs derīgs arī testēšanas sertifikāts.

Deivida Lindsija-Ebēra luga Labie cilvēki stāsta par kādu sievieti Mārgaretu, kuras dzīve nav viegla, taču viņas ticība un paļaušanās labajam ikvienā cilvēkā, humors un pacietība liek ieraudzīt un vērtēt apkārt notiekošo citādā gaismā. Elīna Vāne Mārgaretas lomā ir radījusi smalku aktierisku meistardarbu – sava veida versiju par Forestu Gampu, kura naivais un labticīgais dzīves skatījums un ētiskie ideāli liks skatītājam pārvērtēt savas komforta robežas. Režisore Inese Mičule.

Dramaturga Stīvena Karama luga Ģimene Reiņa Suhanova režijā runā par sešām fundamentālām bailēm, ko reizi pa reizei dažādās kombinācijās izjūt ikviens cilvēks – bailes no nabadzības, kritikas, sliktas veselības, pazaudēt kāda mīlestību, vecuma un nāves. Izrādē šīs bailes caur vidusšķiras ģimeni, kas ir izaugušas no paša autora pagātnes pieredzes, šajā darbā līdz kaulam atklājot, ko nozīmē būt ģimenei.

Māras Zālītes lugu Dzīvais ūdens kā savu režijas diplomdarbu iestudējusi Latvijas Kultūras akadēmijas beidzēja Ilze Bloka. Iestudējuma režisore kopā ar radošo komandu un aktieriem, balstoties Māras Zālītes lugā par notikumiem starp četriem cilvēkiem kādā svētnīcā, ir jautājuši un meklējuši atbildes, kā dzīvot, nepazaudējot dzīvo saikni ar pasauli, sevi un vienam ar otru šodien – laikā, kad tiekam pārbaudīti ik uz soļa, jo Mācekļa, Priestera, Ildzes un Laines stāsts kaut kad jau ir noticis. Un tagad notiek atkal.

Mārtiņa Eihes iestudētā īru dramaturga Mārtina Makdonas melnā komēdija Inišmoras leitnants ir skarbu joku, pārpratumu un negaidītu pavērsienu caurvīts stāsts par kāda īru rīkļurāvēja mīlestību pret savu kaķi Tomasu, kas ir stiprāka par mīlestību pret dzimteni, tēvu, māti un ģimeni. Neviens, kas būs darījis pāri Tomasiņam, nepaliks vesels pēc tam, kad par to būs dabūjis zināt Īru Nacionālās atbrīvošanas armijas leitnants Padriks. Gandrīz neviens.

Biļetes ir pieejamas www.vdt.lv un Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja