Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras teātra Klaidoņa lūgšana dosies viesizrādēs uz Latgali

No 26. janvāra Valmieras teātris dosies nedēļu ilgās viesizrādēs pa Latgales pilsētām ar Alvja Lapiņa drāmu Klaidoņa lūgšana Vara Braslas režijā, informēja teātra pārstāve Ieva Puķīte.

2012. gada 1. decembrī pirmizrādi piedzīvojusī izrāde saņēmusi 2012./2013. gada Latvijas teātru gada balvu nominācijā Gada aktrise - Elīna Vāne, pārējās lomās spēlē aktieri: Mārtiņš Meiers, Mārtiņš Liepa, Januss Johansons, Ivo Martinsons, Ilze Lieckalniņa, Arnolds Osis, Inese Ramute, Rihards Jakovels, Kārlis Freimanis.

Alvja Lapiņa izrādes darba pamatā ir trimdas latviešu rakstnieka Gunara Janovska romāns Balsis aiz tumsas. Bijušais latviešu leģiona karavīrs Arturs Skuja vada savas dienas kādā no Anglijas slimnīcām, dzīvojot dubultu dzīvi. Dienā viņš ir viens no daudzajiem kara traumētajiem veterāniem; naktī viņš dzīvo pa īstam, iztēlojoties, kāda būtu bijusi pasaule bez kara, iztēlē satiekas ar mirušajiem vai nesasniedzamajā dzimtenē mītošajiem draugiem.

"Izrāde runā par vēstures un varas nežēlīgi sabradātiem cilvēku likteņiem – par to, kā tiek iznīcināta ne tikai ārēja drošības sajūta, bet arī iekšējās pasaules līdzsvars. Trimda šeit izmantota tikai kā katalizators cilvēka vērtību hierarhijas atspoguļošanai – vienam gluži vienalga, vai, dzīvojot Anglijā, viņa bērni runā latviski un vispār zina, kur atradusies Latvija, otrs nespēj atteikties no joprojām dzīvajām atmiņām un latvietības, kas ir neatraujama identitātes daļa," par izrādi savā recenzijā (Kroders.lv) raksta teātra kritiķe Ieva Rodiņa.

Izrādes notiks: 26. janvārī (plkst. 19) Aizkrauklē, 27. janvārī (plkst. 19) Krustpilī, 28. janvārī (plkst. 19) Līvānos, 29. janvārī (plkst. 18.30) Daugavpilī, 30. janvārī (plkst. 17) Balvos un 31. janvārī (plkst. 16) Alūksnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja