Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tikšanās ar bijušajiem baletdejotājiem Baleta skatuves aizkulises

11. aprīlī, plkst. 17 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā izstādes Skatuve. Mūzika. Deja ietvaros notiks pasākums Baleta skatuves aizkulises – tikšanās ar bijušajiem baletdejotājiem Haraldu Ritenbergu, Guntu Bāliņu, Veltu Spuravu un Gintu Gerhardi-Upenieci, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Pasākums organizēts par godu mākslinieku Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas meitas, baletdejotājas, mākslas vēsturnieces un žurnālistes Tatjanas Sutas 90. jubilejai. 

Sabiedrībā pazīstama ar saviem TV raidījumiem un publikācijām par mākslu, Tatjana Suta (1923–2004) veltīja gandrīz 20 gadus savas dzīves baletam. Diemžēl gūtās traumas dēļ viņas karjera baletā nevarēja realizēties pilnībā, tomēr Tatjana vairākus gadus ar panākumiem dejoja Rīgas operas un baleta teātra izrādēs, piedaloties klasiskā baleta uzvedumos, kā arī izpildot spilgtas raksturdejas.

Tagad, kad Tatjanas Sutas sapnis – viņas vecākiem veltītā muzeja radīšana – ir realizējies, bet pašas Tatjanas jau nav, muzejs atzīmē viņas jubileju ar izstādi Skatuve. Mūzika. Deja un aicina visus interesentus un muzeja draugus uz Tatjanas Sutas atceres vakaru.

Vakara īpašie viesi: bijušie baletdejotāji – Rīgas horeogrāfijas vidusskolas mākslinieciskais vadītājs Haralds Ritenbergs, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa un Tatjanas Sutas tuva paziņa Velta Spurava – dalīsies savās atmiņās par Tatjanu Sutu, Rīgas baleta zvaigznēm, stāstīs par Latvijas Nacionālās operas skatuves aizkulisēm, baleta profesijas svētkiem un ikdienu, jaukiem atgadījumiem un anekdotēm, kuru viņu un citu dejotāju dzīvē parasti ir daudz. Sarunā piedalīsies mākslas zinātniece, LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāja Ginta Gerharde-Upeniece.

Pirms un pēc pasākuma apmeklētāji aicināti iepazīties ar izstādes Skatuve. Mūzika. Deja ekspozīciju. Vakara programmā varēs noskatīties Tatjanas Sutas veidoto dokumentālo īsfilmu par Rīgas baleta zvaigznēm Arvīdu Ozoliņu, Annu Priedi un Jevgēniju Čangu.

Dalības maksa: ieejas biļete muzejā (pieaugušiem Ls 1,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 0,50).

Vietu skaits ir ierobežots. Interesentus lūgums pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67 288800 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja