Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Televīzijas pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma Hermanis

Otrdien, 5. janvārī, plkst. 21.15 LTV1 ēterā televīzijas pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas veidotā dokumentālā filma Hermanis – par režisora Alvja Hermaņa daiļradi un svarīgākajiem notikumiem viņa 50. jubilejas gadā, informēja telavīzijas pārstāve Agita Pudule.

Nekad agrāk Alvis Hermanis žurnālistus nav aicinājis viesoties savā mājā. Šajā filmā varēs iepazīt starptautiski pazīstamo teātra un operu režisoru un scenogrāfu kā ģimenes cilvēku, septiņu bērnu tēvu un uzzināt, kā ikdienas dzīve un lēmumi ietekmē un veido viņa profesionālo redzējumu. 

"Alvja Hermaņa iestudējumu ģeogrāfiskā amplitūda ir plaša. Darbs pie filmas bija ļoti intensīvs. Sekojām viņam ne tikai Rīgā, bet arī Zalcburgā, kur tapa atkārtotais iestudējums Dž. Verdi operai Trubadūrs, Vīnē, kur rudens sezona Burgteātrī tika atklāta ar N. Gogoļa Revidentu, kā arī Parīzē, kur Bastīlijas operā nesen notika H. Berlioza dramatiskās leģendas Fausta pazudināšana pirmizrāde. Janvārī un februārī taps filmas versija starptautiskajam tirgum, kas būs 52 minūtes gara, un patlaban notiek sarunas par tās izplatīšanu Eiropas TV kanāliem," stāsta LTV Kultūras redakcijas vadītāja un filmas producente Ieva Rozentāle.

LTV veidotā dokumentālā filma Hermanis sniedz nebijušu iespēju uzzināt Mihaila Barišņikova domas par Alvi Hermani saistībā ar viņa veidoto un starptautisku skanējumu ieguvušo izrādi Brodskis/Barišņikovs, kā arī skatīt unikālus kadrus no izrādes mēģinājuma. Tikpat ekskluzīvi ir arī Vīnes Burgteātrī filmētie kadri ar fragmentiem no izrādes Revidents, kurus būs iespēja salīdzināt ar fragmentiem no pašmāju Jaunā Rīgas teātra tāda paša nosaukuma izrādes. Savukārt, iestudējums Parīzes Bastīlijas operā – H. Berlioza dramatiskā leģenda Fausta pazudināšana bija lielformāta inscenējums ar globālu un izaicinošu jautājumu pasaulei pēc terorakta Parīzē: "Kas notiks ar Zemi un vai mums no tās jādodas prom?".

Filmas autori: žurnāliste Mārīte Balode, režisors Andis Mizišs un operators Aldis Šēnbergs. Filmas producente Ieva Rozentāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja