Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Seno deju grupas Ballare jubilejas koncerts

Svinot divpadsmito pastāvēšanas gadskārtu, svētdien, 4.novembrī, Mazajā ģildē seno deju grupa Ballare aicina uz jubilejas koncertu Ballo del Fiore, kas itāļu valodā nozīmē Deja ar ziedu. Tā ir 16.gadsimta itāļu galma deja - dzirkstoša, sievišķīga un koķeta, informē deju grupas pārstāve Elīna Lūce.

Ar devīzi Divpadsmit gadu dejas, prieka un mūzikas - divpadsmit gadu kopā būšanas seno deju grupa Ballare sniegs aizraujošu ceļojumu Rietumeiropas galma deju dažādībā.Koncerta pirmajā daļā skatītājus gaida retāk redzētu 14., 15. un 16.gadsimta Rietumeiropas galma deju kaleidoskops, savukārt koncerta otrajā daļā Ballare skatītāju vērtējumam piedāvās savu versiju leģendai par Turaidas Rozi - stāstu, kas jau gadsimtiem ilgi aizkustinājis ļaužu sirdis. Uzvedums _Turaidas Roze _pirmizrādi piedzīvoja šogad Rīgas svētku laikā Rātslaukumā.

Koncertā piedalīsies arī ilggadīgie Ballares draugi - senās mūzikas ansamblis Trakula.

Seno deju grupa Ballare dibināta 2000.gadā Rīgā. Tās repertuārā ir iekļautas dažādu Eiropas valstu - Itālijas, Francijas, Spānijas, Vācijas, Anglijas u.c. - galma dejas, kas aptver laika posmu no 14.gadsimta līdz pat 17.gadsimta beigām. Dejotāji interesējas ne tikai par deju, bet arī par laikmeta īpatnībām kopumā - sociālpolitisko situāciju, vidi, modi, paražām, cilvēkiem, ēdieniem u.c. Arī dažādus laikmetus reprezentējošie tērpi lielākoties ir dejotāju pašu rokām darināti, ievērojot vēsturiskās tērpu darināšanas metodes un īpatnības.

Kopš 2004.gada kolektīva mākslinieciskā vadītāja ir Guna Ezermale - diplomēta baletdejotāja, profesionāla horeogrāfe un daudzu dejas, teātra un senās mūzikas uzvedumu autore un konsultante.

Koncerts Ballo del Fiore Mazajā ģildē sāksies plkst.17.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv, bet pasākuma dienā tās varēs nopirkt pirms koncerta norises vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja