Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā IETM sēdē diskutēs par jaunām skatuves mākslas stratēģijām un ciešāku starptautisku sadarbību

1. un 2. oktobrī notiks starptautiskās laikmetīgās skatuves mākslas tīkla IETM pirmā plenārsēde. IETM tikšanās vienlaikus norisinās 24 vietās, Rīga šogad tiek pārstāvēta starp tādām pilsētām kā Minhene, Sidneja, Jokohama un Erevāna, informēja Ģertrūdes teātra pārstāvji.

Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri izveidojis programmu, lai domātu par skatuves mākslas stratēģijām jaunajā COVID-19 vidē un ciešāku reģionālo un starptautisko sadarbību un tās iespējamām formām, kā arī veicinātu jaunu starptautisku projektu rašanos.

Delegāti aicināti apspriest idejas, kā Baltijas reģions var sevi parādīt kā spēcīgu un neatkarīgu skatuves mākslas platformu Eiropas un pasaules kontekstā. Kā izveidot ciešu sadarbības struktūru, kas sniegtu spēcīgu atbalstu visiem dalībniekiem? Kā decentralizēt Eiropu uz austrumiem? 

Lai arī jaunie karantīnas ierobežojumi kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas neļauj apmeklēt sanāksmi, diskusijai aicināta pievienoties Somijas delegācija. 

IETM tikšanās Rīgā, kur piedalīsies vietējie mākslinieki un producenti un Somijas delegācija, tiešsaistē būs sasaistīta ar pārējām sanāksmēm visā pasaulē, apvienojot vairāk nekā 500 skatuves mākslas profesionāļus. Pasākums tiks atklāts 1. oktobrī ar tiešsaistes plenārsēdes diskusiju Kas ir svarīgi tagad?, kur līdzās citiem jomas profesionāļiem Rīgu pārstāvēs Gundega Laiviņa. 
 
"Domājot par to, kas šobrīd ir svarīgi, mēs skatāmies uz kaimiņiem un jautājam: ja pašlaik nav iespējams ceļot uz rietumiem, kā mēs varam stiprināt un veidot spēcīgākas sadarbības reģionā?" skaidro Beka Bergere, Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja.

IETM ir starptautisks skatuves mākslu organizāciju sadarbības tīkls, kas aptver vairāk nekā 500 organizācijas un individuālus dalībniekus visā pasaulē, apvienojot teātra, dejas, cirka, performances mākslas, u.c. nozaru pārstāvjus. Uz tikšanos Rīgā aicināti skatuves mākslas producenti un mākslinieki no Baltijas valstīm un Somijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja