Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Rēzeknes teātra Joriks māksliniecisko vadītāju kļuvis režisors Mārtiņš Eihe

Sākot jauno sezonu, Rēzeknes teātra Joriks līdzšinējo māksliniecisko vadītāju Iļju Bočarnikovu nomainījis režisors Mārtiņš Eihe, aģentūra LETA uzzināja teātrī.

Bočarnikovs skaidroja, ka, sākot darbu 2016. gadā, uzstādīju teātrim vairākus mērķus - nodibināt latviešu trupu, pilnveidot repertuāru, kļūt atpazīstamiem Latvijā un kļūt par nominantiem Spēlmaņu naktī, kas arī sasniegts 2017. un 2019. gadā.

"Sapratu, ka pienācis laiks teātra vadību nodot drošās un uzticamās rokās, lai turpinātu iesākto darbību, tradīcijas, ieviestu jaunas vēsmas un idejas, paplašinātu skatītāju loku Latgalē un Latvijā," pauda līdzšinējais teātra mākslinieciskais vadītājs.

Eihe ir mācījies Ogres vidusskolā, Rīgas 77. vidusskolā, beidzis Latvijas Kultūras skolu, aktiermeistarības studiju teātrī Skatuve un Latvijas Kultūras akadēmijas režijas nodaļu. No 2004. gada viņš ir bijis Liepājas teātra aktieris, bet no 2005. gada - teātra režisors. No 2006. līdz 2009. gadam Eihe strādājis kā režisors Valmieras Drāmas teātrī. No 2007. gada vada radošo apvienību Nomadi.

Vairākkārt ar savām režisētajām izrādēm Eihe bijis Spēlmaņu nakts nominācijās. 2015./2016. gadā izrāde Smaržo sēnes saņēma Latvijas teātru gada balvu kategorijā Gada mazās formas izrāde. Eihe saņēmis Ģimenes aptieku balvu Sudraba piesta 2011 kā režisors sezonas labākajai izrādei, kas veltīta ģimenes un personīgo problēmu atspoguļojumam.

Arī pašlaik Eihe strādā dažādos Latvijas teātros un projektos, kā arī iestudē izrādes ārvalstīs. Rēzeknes teātrī viņš sācis strādāt 2017. gadā, kad uzveda Fausto Paravidino Divi brāļi, 2019. gada nogalē iestudējis Ingmara Bergmana Rudens sonāti. Šajā sezonā Mārtiņš iestudēs dažādas izrādes latviešu un krievu valodā. Kā jaunums un izaicinājums uz Rēzeknes teātra skatuves būs Antona Čehova Kaija, kas tiks iestudēta bilingvāli visam aktieru ansamblim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja