Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas teātra 117.sezonu atklās ar iestudējuma pirmizrādi pēc Rukšānes romāna Krieva āda motīviem

Liepājas teātra 117.sezonu atklās ar režisores Ingas Krasovskas iestudējumu Svešā āda pēc Daces Rukšānes romāna Krieva āda motīviem, teātra rīkotajā preses konferencē mediju pārstāvjus informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Iestudējuma pirmizrāde plānota 22.septembrī Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars".

Savukārt 7.decembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Kristīnes Brīniņas iestudējums "Gaišās naktis" par Liepājas cietumā esošiem trim vīriešiem, kuri ieslodzījumā nokļuva, būdami jaunieši.

Režisore atklāja, ka iecere iestudēt izrādi radusies pēc biedrības "Radi vidi pats" aicinājuma, kuras biedri kā brīvprātīgie strādā Liepājas cietumā.

"Pusotru gadu regulāri tikos ar trim vīriešiem, kas ieslodzījuma sienās pieaug un pārskata, kas ir viņus novedis līdz šim krīzes punktam, kad tika izdarīta slepkavība vai ir bijuši līdzdalībnieki," atklāja Brīniņa. Kā stāstīja režisore, izrādes mērķis ir rast risinājumu, kā sabiedrība var laicīgi pamanīt izmaiņas bērnos.

Kopumā pirmizrādes piedzīvos deviņi jauniestudējumi, tostarp Regnāra Vaivara iestudējums "Latviešu raķetes", kas atklās Latvijas bobsleja tradīcijas, kā arī Dž. Dž. Džilindžera iestudējums "Merilina un es". Noslēdzošā sezonas pirmizrāde plānota režisora Jāņa Znotiņa iestudējums jauniešiem "Mīlestības vārdā".

Tāpat oktobra sākumā - 7.oktobrī un 8.oktobrī - ar Dž. Dž. Džilindžera iestudējumu "Līnenas skaistumkaraliene" un Regnāra Vaivara iestudējumu "Igauņu bēres 1999" teātris viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī.

"Šī sezona ir ļoti latviska un ar daudzām pasaules pirmizrādēm, kuru darbi tiek rakstīti Liepājas teātrim," tā nākamo sezonu raksturoja teātra direktors Herberts Laukšteins.

Laukšteins preses konferencē pauda cerību, ka nākamgad Liepājas teātrim varētu tikt uzbūvēta Mazā zāle, par ko šī gada aprīlī nolēma Liepājas domes Pilsētas attīstības komiteja. Pašlaik Mazajai zālei paredzētie iestudējumi tiek rādīti koncertzālē "Lielais dzintars".

Pagājušajā sezonā teātrī tapa septiņi jauniestudējumi, par ko saņemtas deviņas Spēlmaņa nakts nominācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja