Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Leļļu teātris sezonu sāk 72 metru augstumā

Šonedēļ ar svinīgu vīna glāzi un neprātīgu vēju Pētera baznīcas skatu tornī Latvijas Leļļu teātra kolektīvs oficiāli atklāja jauno, 67. sezonu.

Leļļu teātra izrādes būs iespēja apmeklēt jau no sestdienas, 13. augusta. Par sezonas pirmo izrādi izvēlēts leģendārais iestudējums Un atkal Pifs..., kas jau gadu desmitiem pulcina mazo skatītāju pilnu zāli, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Leļļu teātra Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Rūta Birzleja.

Šosezon teātra repertuāru paredzēts papildināt ar 13 jaunām un atjaunotām izrādēm - astoņām latviešu un piecām krievu trupā. Izrādes iestudēs gan teātra štata režisori Vija Blūzma un Māris Koristins, gan viesrežisori Plamens Dipčikovs (Spānija), Valdis Pavlovskis, Kārlis Auškāps, Laila Kirmuška un Ivars Lūsis.

Pirmizrādes gaidāmas jau pavisam drīz - 3. septembrī pie vismazākajiem skatītājiem atjaunotā veidolā un teātra jaunās paaudzes aktieru izpildījumā atgriezīsies viena no visu laiku iemīļotākajām vecāku un bērnu izrādēm Lācītis sirsniņā, kas paredzēta skatītājiem no divu gadu vecuma un ir piemērota pirmajam teātra apmeklējumam.

17. septembrī gan latviešu, gan krievu trupā pirmizrāde gaidāma bulgāru izcelsmes spāņu režisora Plamena Dipčikova izrādei pirmskolas un skolas vecuma bērniem Rrrumpel...Rrrūķis. Spraigais sižets ne tikai atklāj skaistās dzirnavnieka meitas ceļu uz karaļa pili, bet arī runā ar skatītāju par svarīgiem jautājumiem katra cilvēka dzīvē - kā būt pašam sava likteņa veidotājam, kad drīkst paļauties uz citiem, kā tikt galā ar grūtībām. Kā saka viesrežisors, izrāde domāta visai ģimenei - tā runā vienlaikus ar bērniem un pieaugušajiem, katram uztverot savu izrādes slāni.

23. septembrī pie mazajiem skatītājiem nāks mazie izpildītāji - Valda Pavlovska iestudētajā dziesmuspēlē Mazais ganiņš sižeta pavērsienus izspēlēs un izdziedās ne vien aktieri un lelles, bet arī bērnu ansambļa Dzeguzīte dalībnieki. Mazais ganiņš ar skatītājiem dosies aizraujošos piedzīvojumos, lai kopīgiem spēkiem atrastu pazudušo sivēnu un laimīgi atgrieztos mājās.

Savukārt krievu trupā 24. septembrī pirmizrāde gaidāma muzikāli atraktīvam iestudējumam Plivjot, plivjot korabli, kurā apspēlēti slavenie angļu bērnu dzejolīši Samuila Maršaka tulkojumā. Izrādes režisore ir Vija Blūzma, kura ar šo materiālu kā viesrežisore jau strādājusi Novgorodas bērnu un jauniešu teātrī Mali.

Leļļu teātris šajā sezonā plāno arī citas aktivitātes, lai priecētu bērnus un pieaugušos - jau 3. septembrī durvis vērs teātra jaunā, krāsainā kases telpa, novembrī teātris plāno piedalīties gaismas festivālā Staro Rīga, februārī, ja ziema nepievils, turpināt jau iesākto Leļļu teātra Jautrās Olimpiādes tradīciju Uzvaras parka slēpošanas trasē, savukārt maijā neizpaliks Muzeju nakts pasākums, kas pagājušajā sezonā teātrī tika rīkota pirmo reizi un guva negaidīti lielu atsaucību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja