Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Leļļu teātris izveidojis jaunu digitālu platformu – Dīvānzāli

Ieilgstot periodam, kurā teātru zāles skatītājiem ir slēgtas, Latvijas Leļļu teātris atver jaunu spēles "laukumu" – Dīvānzāli. Šīs virtuālās teātra telpas repertuāru veidos izrāžu ieraksti un digitālās adaptācijas gan bērnu, gan pieaugušo auditorija.

Sākotnēji Dīvānzālē būs iespēja skatīties četru izrāžu ierakstus, kas vairāku gadu garumā tapuši projekta Teātris ZIP ietvaros, taču pavisam drīz tos papildinās citi ieraksti un izrāžu ekrāna versijas gan latviešu, gan krievu trupas izpildījumā.

Sadarbībā ar Latvijas Televīziju pirmie pie skatītājiem nonāks iestudējumi Un atkal Pifs, Lellīte Lolīte, Sniega karaliene un Skroderdienas Silmačos. Jau pavisam drīz šo sarakstu papildinās izrāde pieaugušajiem Zelta zirgs, ģimenes iestudējums Divas Lotiņas un ziemas noskaņu pasaka Sidraba egle, kas tiešsaistē bija pieejama Ziemassvētku laikā.

Izrādes varēs skatīties vietnē bilesuparadize.lv, par 10 eiro iegādājoties ģimenes piekļuves kodu, kas ļaus iestudējumu skatīties neierobežotu reižu skaitu 72 stundu laikā no koda aktivizācijas brīža. Vairāk informācijas: www.lelluteatris.lv.

Lai arī Covid-19 ierobežojumu dēļ izrādes šobrīd nenotiek, darbs pie jauniestudējumiem nav apstājies. Režisore Vija Blūzma kopdarbā ar aktieriem Daci Vītolu un Rihardu Zelezņevu strādā pie Anetes Melaces grāmatas Kiosks skatuves versijas. Vienlaikus top divi pazīstamā bērnu rakstnieka Grigorija Ostera darbi: režisora Māra Koristina vadībā rit lugas Kaķēns vārdā Vau mēģinājumi pašiem mazākajiem skatītājiem, savukārt krievu trupā darbu pie izrādes 38 papagaiļi vada režisors Aleksandrs Jonovs.

Jauniestudējumu mēģinājumi notiek darbadienās, bet brīvdienās, kurās ierasti tika spēlētas izrādes, plānotas filmēšanas, lai pakāpeniski digitalizētu daļu repertuāra. Ņemot vērā apstākli, ka vasarā teātra kolektīvs uz renovācijas laiku pametīs ēku K. Barona ielā, izrādes, kuras citos spēles laukumos radīt nebūs iespējams, varētu būt pieejamas digitāli arī pēc ierobežojumu atcelšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja