Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Kultūras akadēmija aicina uz aktiermeistarības un režijas mākslas teorijas kursiem

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) 2021. gada rudenī aicina skatuves mākslas kolektīvu vadītājus un dalībniekus, kā arī skolēnu interešu izglītības jomā strādājošos uz kursiem Ceļvedis darbības teātrī (vadītāja Anna Eižvertiņa) un Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi (vadītāja Anita Sproģe). Kursi tiek organizēts profesionālās pilnveides izglītības programmas Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem ietvaros.

Profesores Annas Eižvertiņas kurss norisināsies Zoom platformā 15., 16., 22., 23. oktobrī un ir balstīts jaunizdotās grāmatas Ceļvedis darbības teātrī: profesionālās aktieru un režijas mākslas teorija (Neputns, 2021) satura kopumā. A. Eižvertiņa iepazīstinās ar profesionāļu likumiem, jēdzieniem, valodu, kas ir apkopoti grāmatā,  tie ir likumi, kurus režisore un pedagoģe pati ir lietojusi savā aktiera meistarības pedagoga un režijas praksē, iestudējot izrādes ne tikai ar studentiem, bet pētot arī dažādu tautību izcilu režisoru izrādes 20. un 21. gadsimtā un viņu atstāto teorētisko mantojumu. Kursa dalības maksa – 90 eiro.

Savukārt režisores, aktiermeistarības un grima mākslas pasniedzējas Anitas Sproģes vadīties kursi Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi norisināsies 29., 30 oktobrī un 5., 6. novembrī klātienē, LKA E. Smiļģa Teātra muzejā (Eduarda Smiļģa iela 37). Kursa mērķis ir paplašināt zināšanas un padziļināt izpratni par aktiera mākslas teorētiskajiem un praktiskajiem pamatprincipiem, attīstīt prasmes un iemaņas šo principu piemērošanai darbā ar skatuves mākslas kolektīviem. Kursa ietvaros tiks apskatītas tādas tēmas kā etīžu izveides princips (gribas darbība, izvēle, konflikts, pārpratums, apstākļu sakritība u.c.), kā arī principu nozīmīgums darbā ar aktieri un izrādes tapšanas laikā. Kursa apguves laikā dalībnieki pievērsīsies arī dialoga fragmenta analīzei un darbam ar aktieri. Kursa dalības maksa – 115 eiro. 

Dalība kursā Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi ar sadarbspējīgu sertifikātu par vakcināciju vai Covid-19 pārslimošanu.

Kursu dalībnieki saņems Latvijas Kultūras akadēmijas sertifikātu par profesionālās pilnveides kursa (24 stundas) apguvi. Dalībnieku skaits kursā ierobežots. Kursa norise tiks nodrošināta, ja grupā būs vismaz 10 dalībnieki.

Dalībai kursos iespējams pieteikties līdz 8. oktobrim, elektroniski aizpildot pieteikšanās formu: kursam Ceļvedis darbības teātrī, Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja