Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

JRT aktieru trupai pievienojas aktrise Čulpana Hamatova

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis piedāvājis krievu aktrisei Čulpanai Hamatovai pievienoties JRT trupai, par to viņš paziņojis savā Facebook profilā.

"Esmu uzaicinājis viņu pievienoties Jaunā Rīgas teātra aktieru trupai un pievienoties mūsu kolektīvam. Pavisam drīz viņa piedalīsies mūsu izrādēs. Sākuma posmā - savā dzimtajā valodā," paziņojumā raksta Hermanis.

"Pirms dažām dienām pasauli apceļoja Mihaila Barišņikova vēstījums, kurā viņš viennozīmīgi nosoda Krievijas agresiju un atmasko Putina ideoloģiju. Mišu pazīstu sen un viņa nostāja man nebija pārsteigums. Toties pārsteigums man ir Krievijas mākslinieku nogaidošā pozīcija, kura labākajā gadījumā aprobežojas ar daiļslidošanas cienīgiem aicinājumiem uz mieru visā pasaulē. Tāpēc jo svarīgāk bija dzirdēt krievu aktrises Čulpanas Hamatovas balsi, kura ir pirmā kultūras pārstāve no tās puses, kura nebaidījās un nosauca lietas īstajos vārdos. Arī viņu es pazīstu sen, esam kopā strādājuši. Visi zin, ka Hamatova ir aktrise nr1 savā valstī, visi zin, ka viņa ir humānisma paraugs, - pateicoties viņas labdarības fondam, kas gadiem ilgi rūpējas par onkoloģiski slimiem bērniem. Un tagad visi var pārliecināties, ka tieši Čulpana ir Krievijas sirdsapziņa. Jo tikai kara laikā mēs redzam - kurš ir kurš," vēsta JRT mākslinieciskais vadītājs. 

"Čulpana, es zinu, ka tā bija neticama pilsoniska drosme pirms pāris gadiem Maskavā piedalīties manā izrādē par Gorbačovu. Mēs visi cerējām, ka mūsu iestudējuma vēstījums, - ka brīvība nav tukšs vārds, - sasniegs dzirdīgas ausis. Mēs bijām naivi. Bet mēs vismaz to pateicām. Un mēs turpināsim to darīt," 
pauž režisors.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja