Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Elmārs Seņkovs Igaunijā iestudējis izrādi Divas garāžas

20. februārī Narvā un 22. februārī Tallinā pirmizrādi piedzīvos Elmāra Seņkova jaunākā izrāde Divas garāžas, kas ir Teātra apvienības Esarte un Igaunijas teātra Vaba Lava kopražojums. Radošajā komandā no Latvijas strādā arī dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, komponists Edgars Mākens, kā arī aktieri Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis, savukārt Igauniju sadarbības projektā pārstāv dramaturgs Mihkels Sēders, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Illimārs Vihmars, gaismu mākslinieks Emīls Kallass un aktieri Simeoni Sundja un Karls Roberts Sārems.

Izrāde Divas garāžas vēsta par laiku, kad 90. gadu sākumā, lielo politisko un sociālo pārmaiņu periodā postpadomju, tai skaitā, Baltijas valstīs, ikviens cilvēks varēja nonākt situācijā, kad bija jāsaprot, kā šajā laikā pastāvēt. Izaicinājumi, šķēršļi, bailes no nezināmā, nedrošība. Tomēr katram ir sava vieta, kurā viņš spēj justies droši, kur viņš var būt viņš pats. Sava “garāža”. Vieta, kur salabot esošās lietas un izveidot tās no jauna, vieta, kur pabūt vienam un varbūt dažreiz kopā ar kādu, kurš līdzīgi vai tieši pretēji – pilnīgi citādāk – uztver šādas pārmaiņas.

Režisors Elmārs Seņkovs par izrādi saka: "Esmu pateicīgs lietuviešu dramaturgam Marjum Ivaškevičam, kurš bija šīs mākslinieciskās programmas kurators Vaba Lava teātrī, par uzaicinājumu veidot šo izrādi! Tā ir personīga tēma, kurā es netieši turpinu dialogu ar savu tēvu. Tā man ir pietrūcis. Atmiņas no bērnības, šī 90. gadu valdošā atmosfēra man lielā mērā asociējas tieši ar garāžu – kā simbolu. Izrādē kopā ar radošo komandu cenšamies risināt vairākus jautājumus, tai skaitā, kā nezaudēt drosmi, kā pārvarēt bailes, kā nenoslīkt, kā iepriecināt, kā noticēt sev? Aicinām satikties mūsu drošajā garāžā – teātrī. Nav svarīgi, no kuras "garāžas" esi tu, bet būtiski ir ik pa laikam atvērt durvis un apskatīties, kur esi nonācis. Savukārt šodienas kontekstā šķiet, ka šīs tēmas aktualitāte tikai pieaug – daudziem varētu būt izjūta, ka esam mazliet iesprostoti. Jo šaurāka ir mūsu telpa, jo būtiskākus jautājumus vēlamies uzdot. Par to arī ir izrāde Divas garāžas – tā ir paradoksālu raksturu mijiedarbība, kas raisa gan smieklus, gan sentimentu."

Izrādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, tās darbība norisinās latviešu, igauņu un angļu valodā ar virstitriem. Pirmizrāde 20. februārī Narvā, turpmākās izrādes 22. un 23. februārī  Tallinā, 1. un 2. martā Tartu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja