Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dirty Deal Teatro pirmizrāde iestudējumam Dzīve izdevusies

24. jūlijā teātrī Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos baltkrievu dramaturga Pāvela Prjažko lugas Dzīve izdevusies pirmiestudējums uz Latvijas teātra skatuves.Izrādes Dzīve izdevusies režisors ir Normunds Griestiņš, tajā piedalās Ēriks Poņemeckis, Alise Indāne, Armands Berģis un Lienīte Osipova, pastāstīja izrādes producente Tince Tameniece.

Ikdiena spēj būt reizē smieklīga un skumja. Skatoties uz to no malas, var samulst – kurā brīdī sadzīves reālisms pārvēršas absurdā. Pastāv dažādi stereotipi par to, ko nozīmē izdevusies dzīve. Citi mēģina no tiem norobežoties, citi tiem vairāk vai mazāk pakļaujas. Kurš variants nodrošina ērtāku un laimīgāku dzīvi?Pāvels Prjažko ir baltkrievu dramaturgs, viens no krievvalodīgās laikmetīgās dramaturģijas spilgtākajiem pārstāvjiem. Viņa lugas tiek iestudētas visā Krievijā, viņš saņēmis prestižus teātra apbalvojumus, to skaitā, festivāla Zelta Maska balvu 2009. gadā. Prjažko ir jaunās dramaturģijas ļoti spēcīgs pārstāvis. Teātris Dirty Deal Teatro ir pirmais, kas viņa lugu iestudē uz Latvijas teātra skatuves.Režisora, performances mākslinieka un elektroniskās mūzikas pārstāvja Normunda Griestiņa stilu var uzskatīt par unikālu šī brīža Latvijas teātrī. Viņš savas izrādes veido trash estētikā, kas nozīmē maksimālu pieejamo līdzekļu izmantojumu, reiz jau izmantotu lietu pārveidošanu un pielāgošanu mākslas vajadzībām, kā arī izrādes radošās grupas maksimālu iesaistīšanu izrādes tapšanas procesā, pašiem veidojot gan scenogrāfiju, gan mūziku. Pagājušajā sezonā Normunds Griestiņš iestudējis absurda drāmas klasiķa Ežēna Jonesko lugu Makbets Latvijas Nacionālajā teātrī.

Iestudējuma Dzīve izdevusies pirmizrāde notiks 24. jūlijā plkst.19 teātrī Dirty Deal Teatro Rīgā, Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12, k-2. Nākamā izrāde būs skatāma 26. jūlijā plkst. 19. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē. Teātris izrādi iesaka skatīties  no 16 gadu vecuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja